изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:26 EEST
Украйна с ново правителство (ОБЗОР)    
По светаДнес Върховната Рада утвърди кандидатурата на Арсений Яценюк за премиер на Украйна. За назначаването гласуваха 371 от 417 присъстващи депутати. Веднага след гласуването председателят на парламента Александър Турчинов подписа постановлението за назначаване и помоли Яценюк да се премести в правителствената ложа. Кандидатурата бе внесена за гласуване от нова парламентарна коалиция, която бе създадена днес.

Председателят на парламента Александър Турчинов обяви, че днес е била сформирана и регистрирана коалицията „Европейски избор”, в която влиза 250 депутати. Алиансът е съставен от партиите „Баткивщина”, „Удар”, „Свобода”, групите „Икономическо развитие”, „Суверенна европейска Украйна” и независими депутати. Според Турчинов числеността на коалицията може да се увеличи.
Арсен Аваков остава министър на вътрешните работи. За вицепремиер по въпросите на евроинтеграцията бе назначен Борис Тарасюк, за министър на въгледобивната промишленост и енергетиката - Юрий Продан. Министерството на младежта и спорта бе дадено да бъде Дмитрий Булатов, за министър на финансите бе назначен Александър Шлапак, а министър на правосъдието ще бъде Павел Петренко. Министър на икономиката е Павел Шеремета.
Изпълняващ длъжността министър на външните работи ще бъде Андрей Дещица, а Игор Тенюх е назначен за изпълняващ длъжността министър на отбраната.
Малко след гласуването за новия кабинет МВФ е получил официална молба за помощ от Украйна. Директорът на фонда Кристин Лагард заяви, че управляваната от нея институция е „готова да отговори” на молбата. В тази връзка Лагард възнамерява да изпрати мисия в Киев в следващите дни.
По-рано Яценюк заяви, че за последните 3 години предходното правителство е източило 70 милиарда долара от финансовата система на Украйна. Той добави, че за да извади страната от кризата, неговото правителство ще бъде принудено да приложи непопулярни мерки като съкращаване на субсидии и социални програми.
http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Украйна с ново правителство (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди