изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:10 EEST
Китай убедил Турция да не пуска кораби на НАТО през Босфора?    
По светаРадио „Гласът на Русия” излезе със сензационната новина, че Китай е успял да убеди Турция да не даде разрешение за преминаване през Босфора на бойни кораби на НАТО. Това съобщи електронното издание на турския вестник „Миллет”.

Най-старата държавна радиокомпания на Русия, излъчваща предавания за чужбина, твърди, че високопоставени представители на Китай са установили диалог с турското ръководство и са го убедили да не позволява преминаването през Проливната зона и навлизането в Черно море на кораби на НАТО.

Според информацията на радио „Гласът на Русия”, китайските дипломати са успели да склонят за това лично премиера Реджеп Тайип Ердоган, посочи още турският вестник „Миллет”.

Междувременно стана ясно, че кораби на Севастополския и Ялтенския отряди на морската охрана на Украйна са пристигнали в Одеса от Крим, предаде УНИАН. На военния пристан в града са акостирали корабите BG50 „Григорій Куропятников” и BG57 „Миколаїв”, а също така корабът за изпълнение на специални задачи „Крим”, който е наричан още „Президентската яхта”, тъй като първоначално е бил построен, за да превозва генералните секретари на Политбюро по време на престоя им в Ялта и Сочи.

Както БЛИЦ вече съобщи, министър-председателят на Крим Сергей Аксенов заяви, че създава Военноморски флот на Крим. За главнокомандващ на ВМС на автономната република е назначен контраадмирал Денис Березовски. Във връзка с това Аксенов е дал заповед на „всички военнослужещи във ВМС на Украйна, които се намират на територията на Севастопол, да смятат, че могат да не приемат каквито и да е решения и заповеди от самопровъзгласилата се власт в Украйна“.
http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Китай убедил Турция да не пуска кораби на НАТО през Босфора? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди