изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:39 EEST
100 евро глоба за гърци без имейл    
По светаСъс 100 евро ще бъдат глобявани всички граждани в Гърция, които нямат лична електронна поща. Не по-късно от май тази година Министерството на финансите ще приведе в пълно действие система за електронна администрация по подобие на вече въведени подобни системи през 2000 г. в Испания, Португалия и други страни от ЕС. По този начин се цели да бъде улеснено общуването с данъкоплатците.

В рамките на два месеца всеки, който плаща данъци в страната, ще трябва да регистрира имейл адрес, за да се улесни Министерството на финансите за електронно уведомление след налагане на глоби, допълнителни такси, налози и наказания за други административни нарушения.

Регистрирането и декларирането на електронна поща ще бъде задължително, независимо от това дали имате достъп до интернет, или не.

Тези, които не изпълнят изискването, са изправени пред заплахата от глоба, която ще започва от 100 евро.

Под въпрос обаче остава как ще се справят хората от изолирани райони, столетници и други в неравнопоставено положение и дали ще могат да се възползват от помощник, който ще комуникира с администрацията от тяхно име.

Очаква се, че с въвеждането на тази мярка администрацията ще прекрати практиката за уведомление по други начини и това ще остане единственият начин за обмяна на информация.


http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

100 евро глоба за гърци без имейл | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди