изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:46 EEST
Крим се приближава към Русия (ОБЗОР)    
По света Парламентът на автономната република в състава на Украйна, Крим, обяви 16 март като дата за провеждане на референдум за статута на региона. На референдума ще бъдат зададени два въпроса - „Желаете ли Крим да се присъедини към Руската Федерация” и „Съгласни ли сте конституцията на Крим от 1992 да бъде възстановена”. В тази връзка парламентът на Крим се обърна към Москва с молба да разгледа възможността за присъединяване на територията към Русия.

Президентът на Русия Владимир Путин обсъди искането на Крим по време на извънредна среща. Днес Путин е провел оперативно съвещание с членове на Съвета за сигурност на Русия, съобщи говорителят на президента Дмитрй Песков. На срещата са присъствали премиерът на страната Дмитрий Медведев, говорителят на горната камара на парламента Валентина Матвиенко, председателят на Държавната дума Сергей Наришкин, секретарят на ФСБ Николай Патрушев, ръководителят на МВР Владимир Колоколцев, министърът на отбраната Сергей Шойгу, ръководителят на ФСБ Николай Бортников, а също така и постоянният член на Съвета за сигурност Борис Гризлов. По думите на Песков, на съвещанието е обсъдена ситуацията в Украйна, а също така и решението на властите в Крим да се обърнат към Владимир Путин и Федералното събрание с молба за присъединяване към Русия.
Украинският министър на икономиката определи провеждането на референдум за статута на Крим като незаконно. Според Павло Шеремета референдумът е в разрез с конституцията на Украйна.
В същото време, украинското правителство изрази готовност да обсъди въпроса за разширяването на автономията на Крим. Това обяви върховният комисар на ОССЕ по въпросите на малцинствата Астрид Торс. Властите в Украйна са изразили безпокойство във връзка с последните решения на Върховния съвет в автономната република. „Затова ние смятаме, че има всички основания и е на лице необходимостта двете страни да започнат преговори”, е казала Торс. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Крим се приближава към Русия (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди