изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:56 EEST
Русия прекъсва дипломатическите си отношения с Украйна и изпраща войски в Крим (ОБЗОР)    
По светаРуският посланик в ООН Виталйй Чуркин днес съобщи, че Русия прекъсва дипломатическите си отношения с Украйна. По неговите думи това решение е взето, защото Москва не признава легитимността на настоящата украинска власт. „Москва не признава легитимността на настоящата украинска власт, затова и прекъсва дипломатическите си отношения с Украйна”, заяви Чуркин.

Въз основа на факти, видео и фото доказателства, би могло да се твърди, че на територията на Крим в момента има подразделения на най-боеспособните руски военни части. Това заяви заместник-директорът на информационна агенция Defense Express. По данни на експерти от агенцията, на територията на Крим присъстват военнослужещи от Псковска, Тулска и Ивановска въздушни дивизии, както и войници от Уляновска и Новоросийска щурмови дивизии, разузнавателен полк от Московска област и мотострелкова бригада от Самара.
Според украинската гранична служба пък на полуостров Крим в момента има около 30 000 руски войници. Сергей Астрахов, ръководител на граничната служба, заяви, че в този брой са включени както частите, които са пристигнали през последната седмица от Русия, така и разположените войници в кримското пристанище Севастопол.
От службата обявиха, че руски военни са окупирали част от материалната база на украинската гранична служба в Керч и я използват за свои цели. Руските военни са блокирали всички гранични пунктове в Крим, но най-тежка е ситуацията в град Керч, където непрекъснато има движение на руска военна техника. Въпреки че украинските сили изпълняват задълженията си, руското присъствие преобладава.
И в петък 40-те военни наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) бяха спрени на пропускателен пункт в Крим. Предвождани от кола на украинската полиция и следвани от няколко цивилни автомобила с украинското знаме, наблюдателите са били спрени на контролен пункт, на който са разположени въоръжени мъже, чиито униформи са без разпознавателни знаци. В четвъртък наблюдателите на ОССЕ също не успяха да влязат в Крим заради присъствието на въоръжени групи.
 


Сходни връзки

Русия прекъсва дипломатическите си отношения с Украйна и изпраща войски в Крим (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди