изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:53 EEST
11-годишно момче загина, а 15-годишната му сестра е в болница с тежки изгаряния след взрив на газ в къща в Севлиево (ОБЗОР)    
НовиниСевлиево. 11-годишно момче загина, а 15-годишната му сестра е в "Пирогов" в тежко състояние, с 28 % изгаряния, след като взрив на газ разруши къща в Севлиево. Инцидентът е станал в събота вечерта. Момичето, което е пострадало при взрива в Севлиево, е настанено в "Пирогов", в тежко състояние. То е с 28% изгаряне в областта на главата, раменете, ръцете и горната част на тялото. Вдишало е и пушечни газове. Настанено е в реанимацията на Клиниката по изгаряне. След стабилизиране на състоянието, ще бъде оперирано.

По думите на очевидец на инцидента, жителите на Севлиево са усетили взрива снощи като земетресение. Впоследствие е станало ясно, че е имало експлозия в долната част на град Севлиево, близо до база на строителна фирма. Разрушенията са били сериозни, съобщи читател на Агенция "Фокус", който изпрати и снимки.
Кметът на Община Севлиево Иван Иванов съобщи, че огледът на мястото на експлозията вероятно ще продължи и следващите дни. Кметът посочи, че освен напълно разрушената постройка при взрива, двете съседни едноетажни къщи са в състояние, в което вероятно ще се наложи да бъдат досъборени, защото са опасни за живеене. Другите регистрирани щети са на по-странични жилищни сгради, където има начупени стъкла.
„Издирват се собствениците на една от съседните на взрива сгради, оказа се, че собствениците са в чужбина. С тях са се свързали техни близки и се очаква да се приберат в близките дни. Това, което зависи от общината, и което тя може да направи, ще го реши Общинският съвет – доколко и с какво могат да се подпомогнат тези семейства”, заяви кметът. „Необходимо е първо да се установят фактите, защото в едната съседна къща не живее никой, а в другата живее една възрастна жена. Това предстои да се направи. Общината ще състави комисия със специалисти по строителството, за да опишат всичко и да разгледат документациите доколко всички постройки са законни. По-подробна информация ще можем да дадем през следващите дни”, допълни Иванов.
Къщата, където е избухнал взривът, е напълно разрушена. Има щети и по съседните къщи, на този етап не може да се каже какви са точно – в момента те се изясняват и описват, заяви кметът на Община Севлиево. „След като част от къщата е паднала на платното, улицата е разчистена и проходима”, каза още Иванов.
Служители на полицията, на Пожарна безопасност за защита на населението извършиха оглед, а общинското дружество „Бяла” съдейства с техника. Пристигнали са и служители от общината. Огледът се извършва от снощи, а следствените дейности са ръководени от полицията. В района на взрива, са изключени водата и газоподаването, посочи кметът. Назначена е допълнителна техническа експертиза за причините за взрива.
Взрив на газ е причинил експлозията в частен дом в Севлиево, посочи наблюдаващиян прокурор по случая Милчо Генжов, предаде БНР. За сега остава неясно какъв е източникът – дали газова бутилка, която е намерена в къщата, или съоръженията, по които минава природният газ. Управителят на газовото дружество Момчил Момчилов каза, че тръбата, която преминава в района на инцидента, не е нарушена и повод за притеснения няма. От Държавен технически надзор във Велико Търново в понеделник ще изпратят екип, който ще инспектира на място, заедно със специалисти от газовото дружество. Децата са били сами в къщи. Родителите им работели в чужбина. Полуразрушени са и съседните две къщи на сринатата до основи на улица "Васил Левски", където живеят роми.
В 22.33 ч. снощи е получено съобщение за взрив в частна къща на ул. „Васил Левски” в Севлиево. Едноетажната постройка е разрушена. Счупени са прозорците по съседните къщи, нанесени са щети по лек автомобил „Рено Клио”. При инцидента са пострадали 11-годишно момче и 15-годишната му сестра. Двете деца са настанени в МБАЛ-Габрово, където по-късно момчето е починало. Леко пострадал е и 31-годишен мъж, който се притекъл на помощ. По време на инцидента двете деца са били сами в жилището. При ликвидирането на произшествието са участвали четирима пожарникари и един противопожарен автомобил от РСПБЗН – Севлиево.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

11-годишно момче загина, а 15-годишната му сестра е в болница с тежки изгаряния след взрив на газ в къща в Севлиево (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.40 секунди