изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:48 EEST
НОВАТА ДЕТСКА КНИЖКА НА ПЕТЯ АЛЕКСАНДРОВА    
Култура Сборникът проза Смокиново момиче е част от поредицата За българските деца от бъл­гарските автори на великотърновското издателство „Слово“.


С новите си творбиобичаната българска писателкаще ви разкрие много тайни от живота на малките момичета. Не, не на съвсем малките, а на тези, които вече не си играят с кукли, а стоят пред огледалото и си разресват дълго косата, за да стане „на вълнички”... Тези, на които сега им порастват гърдите и мъничко се срамуват от това... Тези, които са влюбени в някой съученик на име Колето, Ицо или Кико... И пишат за него стихотворения в тетрадката по биология. Да, за тези момичета става дума – дето не знаят нищо за първата целувка, но тя все пак им се случва... Не знаете ли? Тогава прочетете тази книжка и едно такова момиче на име Фира ще ви разкаже за всичко. Но само ако не ѝ се присмивате и не ѝ казвате непрекъснато: „Глупости на търкалета...” или „Не може да бъде!”.

Приятно четене! 

Поредицата е в подкрепа на съвременните български детски автори, които не бива да отстъпват на чуждестранните писатели, а да заемат място до тях в борбата за интереса на малчуганите. В нея се събират произведения на младиавтори, както и творби на носители на литературни награди.

 

Търсете заглавията от поредицата За българските деца от българските автори:

 

Весело календарче. Стихове за деца от Ангелина Жекова

Какъв да стана, Свири, щурче, Дъхава китка, Весел карнавалзабавните книжки със стихчета от Борислав Ганчев (Борко Бърборко)

ПоредицатаТайни и вълшебства на улица „Розмарин“ № 13и книжката Славни слънчогледови случки от Нели Маргаритова

Малките магьосници от О-III.Дондарион Мрачния и Тъмната гора(Произшест­вие I)от Диляна Крусева.

Книгите можете да намерите в книжарниците или да ги поръчате в редакцията на тел: 062/ 62-79-90062/ 62-79-90; 062/62-03-50062/62-03-50

Разгледайте и другите наши издания на сайта: www.izdatelstvo-slovo.com

 


Сходни връзки

НОВАТА ДЕТСКА КНИЖКА НА ПЕТЯ АЛЕКСАНДРОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди