изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:57 EEST
Косово вкара Крим в Русия    
Коментари С референдума в Крим за присъединяване към Русия Москва изравни резултата на Вашингтон. След като има Косово, защо да няма Крим?! Защото Косово сега е Крим, а именно Косово създаде прецедент. Трябва да се престане с двойния стандарт в международните отношения. ЕС и САЩ трябва да погледнат трезво на нещата. Създадоха Косово, признаха го. А сега ще бъде обратното - ще се намерят държави, които ще признаят Крим. Прецедентът „Косово" беше в интерес на Запада, сега е в интерес на Русия, която пък не призна новата държава на Балканите.

Косово обаче не се признава и от Гърция, от Румъния. Не всички са като нашите политици, които следват Големия брат. Украинците нямат интерес да задълбочават кризата, защото тя започна от Киев. Те не могат да изселят тези 12 милиона руснаци, които живеят в Украйна. Нещата са сериозни. Според мен Руската федерация няма да включи Крим в своя състав. Но както днес Косово икономически и демографски принадлежи на Албания и е въпрос да осъществят съединението, както някога Княжество България и Източна Румелия.

Съветският съюз, Чехословакия и Югославия се разпадаха по вътрешните граници, нямаше промяна на границите. Но започват ли да се променят границите нещата започват да стават опасни. Съветският съюз се разпадна по вътрешните си граници. Те се запазиха и станаха външни граници. Те са твърде условни и са чертани в съветското пространство твърде произволно. През 2008 г. стана конфликта между Русия и Грузия. Грузинецът Сталин беше дал на Грузия Абхазия и Северна и Южна Осетия. Преди 60 години украинецът Хрушчов даде руския Крим на Украйна. Ето тези бомби гърмят сега и положението на руснаците извън Руската федерация се следи не само от управляващите в Кремъл, но и от цялото обществено мнение в Русия.

Около 25 милиона руснаци днес живеят извън Русия. Това е процес, който е твърде болезнен за Москва. Огънят на противопоставянето Украйна-Русия бе запален в Киев. Украинците се увлякоха по един млад национализъм. Средновековната руска държава Киевска Рус днес се нарича Киевска Украйна. В Киев обаче се увличат подобно на нашите съседи от Скопие. В Харков и в Севастопол се говори на руски. Там е пълно с руски военни гробища. Има много руска история в повечето части на Украйна. Има и руско население. Трябва по-спокойно да се възприемат нещата. България не трябва да тича пред вятъра. Трябва си гледаме националните интереси. Вярно, част сме от НАТО, част сме от ЕС. Какво означава да искаме санкции срещу Русия заради Крим?! Санкциите ще ударят като бумеранг по нас. Ние сме най-бедните в ЕС. Щяло да има обезщетение. Никакви обезщетения няма да има от Брюксел. Хич да не ни залъгват. Трябва да бъдем по-умерени и по-внимателни.

Украйна няма ресурс за война с Русия. Но някои ястреби в американския Конгрес казват, че Украйна трябва да се въоръжава с американско оръжие. САЩ пращат ескадрили в Полша. Трябва да се знае, че не може да има нова Студена война. При Студената война имаше два полюса, две свръхсили, а след 1989 г. светът стана многополюсен. САЩ мислеха, че ще доминират, но не им се получи. Има и Русия, и Китай. Но има опасност от въоръжен инцидент, който може да се разрасне и да се стигне до провокация. Не трябва да се дрънка оръжие, защото когато оръжието се дрънка, то все някога ще изгърми.

Емоциите в политиката са доста вредни. Взаимните обвинения между Москва и Киев са опасни. Русия нарича опозицията в Украйна бандеровци, фашисти, есесовци. Да вярно, не можеш да събаряш в Украйна паметника на руския пълководец ген. Кутузов. Айде на Ленин - добре, но на защо и на Кутузов и да искаш паметник на Степан Бандера, който създава СС легиони. Германците в Украйна почти не са си цапали ръцете. Убивали са тези украинци, част от легионите на Бандера. Киев трябва да се разграничи от този десен сектор. Бях потресен от внучката на Хрушчов, която сега е професор в американски университет. Тя казва: „Вън руския империализъм от Украйна!" а пък дядо й заложи тази бомба преди 60 години. Истината е, че и Москва, и Киев трябва да снижат този остър тон.

Автор: Акад. Георги Марков

http://www.vsekiden.com

Тайно пророчество на Ванга за Украйна

 


Сходни връзки

Косово вкара Крим в Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди