изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:29 EEST
ГУБЕРНАТОРЪТ НЕ ПОЗВОЛИ НА СЪВЕТНИЦИТЕ В БАЛЧИК ДА СИ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ СЪС ЗАДНА ДАТА    
НовиниОбластният управител Недко Марчев върна за ново обсъждане решение от заседание на общинския съвет в Балчик, проведено на 27.02.2014 г. С него се изменя Правилникът за организацията и дейността на общинския съвет. С нея се решава съветниците да получават възнаграждение в размер на 50 на сто от средната брутна заплата на общинска администрация за съответния месец.

С поименно гласуване решението е взето с мнозинство от 19 гласа „за”, 3 „против” и 2 „въздържали се”. Създава се и нова точка, според която, общинският съветник не получава пълния размер на възнаграждението си при неизпълнение на задълженията си по правилника за организацията и дейността наобщинския съвет, 50 лева се удържат за отсъствие от заседание на постоянните комисии и по 100 лева - за отсъствие от заседание на общински съвет.
Законът за нормативните актове обаче предвижда обратна сила на  нормативен акт да може да се даде само по изключение, и то с изрична разпоредба. Областният управител посочва, че с приемането на това решение, незаконосъобразно е допуснато обратно действие във времето на правилника.


 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОРЪТ НЕ ПОЗВОЛИ НА СЪВЕТНИЦИТЕ В БАЛЧИК ДА СИ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ СЪС ЗАДНА ДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди