изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:26 EEST
Русия и Крим подписаха договора за присъединяване    
По света

  Русия и Крим подписаха договора за присъединяване на републиката към Руската Федерация, предаде РИА Новости. Договорът бе подписан от президента на Русия Владимир Путин, председателя на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, премиера на Крим Сергей Аксьонов и председателя на градския съвет на Севастопол Алексей Чалий.



След церемонията по подписването прозвуча химнът на Русия.

Предстои договорът да бъде ратифициран от руския парламент.

Путин: Неправдата с Крим от 1991 година сега се поправи

Референдумът в Крим се проведе в пълно съответствие с нормите на международното право. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в Кремъл пред депутати от Държавната Дума, членове на Съвета на Федерацията и представители на гражданското общество.

„В Крим се състоя референдум, той премина в пълно съответствие с демократичните процедури и международните правни норми. В гласуването взеха участие повече от 82% от избирателите, а над 96% се изказаха в подкрепа на присъединяване към Русия – тези числа са пределно убедителни”, каза Путин.

Президентът на Русия заяви, че Крим е неделима част от Русия и винаги е била такава в сърцата на неговите сънародници. Той разкритикува решението на Никита Хрушчов от съветско време да предостави Крим на Украйна, като посочи, че е то е било в несъответствие със законите.

”През 1991 години кримчаните бяха предадени и един ден се събудиха в друга държава. Тази историческа неправда тогава ние, руснаците, приехме с наведена глава. Сега тази неправда се поправи”, обяви Путин.

Руският държавен глава подчерта, че референдумът, който се проведе в края на миналата седмица в Крим и на който жителите на региона избраха присъединяването му към Русия, е от „историческо значение”.

Отношенията с украинския народ са били и ще бъдат ключови за Русия, обясни той.

„Без да преувеличавам, заявявам, че отношенията с братския народ Украйна за нас са били, ще останат, и винаги ще бъдат най-важните, най-ключовите”, каза още Путин.

В случая с Украйна нашите западни партньори преминаха границата, те се държаха грубо, безотговорно и непрофесионално, коментира Путин.

Руският президент призова Запада да спре истерията и да признае, че Русия има национални интереси, които трябва да бъдат зачитани и уважавани, предаде ИТАР-ТАСС.

Според него новите лидери използват страната като "крава за мляко" и игнорират реалността. По думите му сегашното правителство е "под контрола на радикали" и е започнало да преследва рускоговорящото население: "Ние не можем да мълчим пред тези викове. Не можем да изоставим Крим в беда, това би било предателство".

Путин направи няколко сравнения. "Защо Косово да е по-различно от Крим", попита той. Според него автономията е предприела ход, подобен на украинската декларация за независимост от Съветския съюз от 1991 година. "Вчера Западът казва на нещо бяло (Косово), сега го наричат бяло (Крим)", продължи руският президент.

Речта му съвпада с концерт и масов митинг в чест на отношенията между Русия и Крим на Червения площад.

http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Русия и Крим подписаха договора за присъединяване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди