изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:14 EEST
РОНСК ПРЕПОРЪЧА ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ОБЕКТИ В ДВЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ    
НовиниПрепоръка за обезопасяване на две саморушащи се сгради на територията на учебни заведения в областта е дала РО НСК в Добрич, съобщи началникът й инж. Пенчо Керванов. Единият съставен протокол е за сграда на територията на СОУ „Димитър Талев“ в Добрич, която трябва да бъде обезопасена. Другата е част от детска градина в село Дуранкулк, която не се използва и е саморушаща се. Двете сгради не се използват , но представляват потенциална опасност за безопасността на децата. Затова е дадено предписание за обезопасяването им.

Проверките бяха извършени по разпореждане на Министъра на инвестиционното проектиране проф. д-р. арх. Иван Данов и заповед на началника на ДНСК. В тях участваха и представители на Регионалните здравни инспекции и Областните дирекции на „Пожарна безопасност и защита на населението“. Беше разпоредено при обектите, построени преди повече от 10 години, да се извършат огледи за наличието на видими изменения в конструкцията на сградите и носещите конструктивни елементи. Освен това, трябваше да се обърне изключително внимание за допуснати нарушения на правилата и нормативите по пожарна безопасност, в т. ч. наличие на утвърдени план-схеми за евакуация на служителите и учениците в обектите, при възникване на бедствени и аварийни ситуации. Да се прецени дали пътищата, предвидени за евакуация на служителите и учениците/децата в детските градини на цитираните по-горе обекти са свободни и достъпни.Проверки бяха извършени в периода от 07.02.2014г до 28.02.2014 г. Сформираните работни групи за цялата страна провериха общо 3606 обекта, от които 1833 училища и  1757 детски градини и  16 други обекта /общежития, центрове за деца, учебни работилници и др./При проверките са установени 903 нарушения на разпоредбите на Закона за устройство на територията /ЗУТ/, 216 на санитарно-хигиенните норми и 690 на нормите за пожарна безопасност.
На територията на Добричка област са проверени общо 67 учебни заведения – училища и детски градини. Няма наложени актове за нарушения по ЗУТ.
Състоянието е добро, доколкото могат тези сгради да се поддържат от директорите и общините. Повечето от сградите са строени преди 50-60 години. Има се предвид, че всяко лято по учебните сгради се извършват текущи ремонти. Има забележки, но те не застрашават живота и здравето на децата, обясни инж. Керванов. НДТ


 


Сходни връзки

РОНСК ПРЕПОРЪЧА ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ОБЕКТИ В ДВЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди