изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:25 EEST
Аксьонов към руснаците в Украйна: Опълчете се на Киев!    
По света В свое пламенно обръщение, публикувано във Фейсбук и разпространено от местните телевизии, Сергей Аксьонов заяви, че Крим се е изправил пред „тъжната си съдба” в момента, когато смесица от националисти и прозападни сили са завзели властта в украинската столица. Така премиерът на Крим Сергей Аксьонов призова руснаците в Украйна да се опълчат на властта в Киев, предаде Франс прес.

„Ние обаче оказахме съпротива и спечелихме! Нашата родна Русия ни подаде ръка”, каза Аксьонов и допълни: „Така че днес аз се обръщам към вас със призива да се борите. Призовавам ви да се противопоставите на избора на шепата политически отцепници, които са финансирани от олигарсите”. Той посочи, че е „дълбоко уверен”, че бъдещето на югоизточна Украйна „е в близкия съюз с Руската федерация – политически, икономически и културен съюз.”

 Над 4000 души се събраха и днес на централния площад в Харков с искането за федерализиране на Украйна, предаде ИТАР-ТАСС. Те настояват за провеждането на регионален референдум на 27 април с въпроса: „Съгласни ли сте Украйна да бъде федерална държава?” Участниците в митинга призовават останалите региони на страната да обединят усилия за едновременното провеждане на местни референдуми за федерализирането на Украйна”.

Освен това, те искат признаването на руския език за официален в Харковска област и забрана на „всички неонацистки партии и групировки”.

Поредният проруски митинг се проведе и Одеса. Кореспондент на Интерфакс-Украина съобщава, че според властите на митинга има около 3-4 хиляди души. Според организаторите обаче, на площада са се събрали 25 000 души. По време на изказвания от подиума прозвучаха призиви към Виктор Янукович да се върне в Украйна, за да „въведе ред и да защити хората от бадеровците”.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Аксьонов към руснаците в Украйна: Опълчете се на Киев! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди