изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:20 EEST
Със знака Овен идва новата (астрологична) година    
Хороскоп В астрологията новата година започва с пролетното равноденствие, което тази година настъпи на 20 март.

Задава се времето на слънчевия знак Овен. Той символизира раждането и е “бебето” на Зодиака. Точно както новороденото, представителите на тази зодия се интересуват само от себе си. Те откриват с наслада, че имат палчета и пръсти, че съществуват физически. За да бъдат задоволени всичките им нужди, е необходимо само да ревнат с цяло гърло и възрастните моментално са на тяхно разположение. Бебетата не се съмняват в нищо и не се страхуват от никого, просто защото не им отказват нищо. По същия начин хората, родени под знака на Овена, вярват безрезервно в невидимата сила на доброто, което като с вълшебна пръчка ще задоволи всичките им желания.

Овенът е в състояние да ви позвъни в четири часа сутринта, без да му мигне окото. Защо не? Та нали той не спи.Също като детето, той се интересува от заобикалящия го свят само доколкото този свят е свързан с него. Но това съвсем не означава, че Овенът е себичен. Готов е да ви обсипе с хиляди благодарности, с целувки и милувки, загдето сте откликнали на нуждите му. И по този начин ви обезоръжава.

Овенът

не познава

хитростта и

лукавството

Родените под лъчите на Слънце в Овен остават цял живот силно вярващи в една кауза. Те не умеят да лъжат. Затова пък имат най-невероятните мечти, родени в силно развитата им фантазия. Те не са сложни характери и у тях няма нищо скрито-покрито. Уязвими са като деца, но в никакъв случай не са безпомощни, защото знаят как да постигнат своята цел.

Овните твърдо вярват в своя идеал и са готови да разбият стената с глава, ако за тях тази стена е олицетворение на висша несправедливост. Готови са да влязат в бой с всеки, за да защитят слабите и онеправданите. Готови са да избухнат и да направят на салата противника си. След това може и да съжаляват, но в критичния момент забравят всякаква предпазливост.

Овенът

има ли рога?

Родените под знака на Марс лесно могат да се разпознаят по външния си вид. Лицата им имат силно изразени характерни черти. Веждите се сключват точно в основата на носа и образуват знака на Овена, който служи като предупреждение към всеки, дръзнал да пресече пътя им. Тези символични рога означават готовност за действие.

Бързи и ловки движения, съответстващи на стрелкащата се мисъл, навяват усещане за невидими искрици, които хвърчат във всички посоки. Походката е устремна - това усещане се създава от широките рамене, здравите и силни кости, леко приведеното напред тяло и главата, бързаща първа да се бухне в тухлената стена.

Цялата стойка отразява самоувереност и властност. Видите ли (рядко обаче) Овен с отпуснати рамене, той вероятно е от овчедушния тип, чието Аз е било грубо накърнено. Ако раните са били дълбоки, няма бързо да се оправи, но някой ден непременно ще вдигне глава. Нищо не е в състояние да потисне тези хора завинаги, най-малкото пък неуспехът.

Видите ли го да плаче открито, значи нещо го е наранило до дън душа. По-скоро би умрял, отколкото да се покаже слаб и безсилен.

Правят състояние

за другите

Овенът обича да бъде пръв в избраното от него поприще. Допадат му независимите професии. Когато е принуден да се подчинява другиму, недоволството е изписано открито на лицето му. Свободомислещ е, разточителен с времето и материалните придобивки. Умира да бъде водач, съпровождан от шумни фанфари и възхитени погледи. Но не очаквайте от него проницателност, такт или покорство. Да не говорим, че не е от най-търпеливите.

Ловките стратегически машинации са изключени при хората, управлявани от Марс. На обикновения Овен са нужни години, понякога ред неприятни провали, докато се научи на скромност и послушание. Издига се до ръководен пост чак след като привикне да зачита тези, които по качества и заслуги стоят над него. Затова пък тогава успехът му е грандиозен.

Повечето хора, родени под знака на Овена, често правят състояние по-скоро за другите, отколкото за самите себе си. Странното е, че те рядко имат собствен дом и понякога цял живот живеят под наем. Парите не се задържат у тях. Овенът рядко натрупва богатство. Дори да се случи, той няма да спре, за да преброи парите си. Нека другите около него се възползват от тях. Той спазва библейската истина, че хлябът, хвърлен по водата, не храни само него, а се връща увеличен и дарява щастие на хората. Според Овена на този свят има много чудеса. И ако те се свършат някой ден, той е в състояние да ви сътвори още няколко.

В ресторанта все ще намери за какво да се заяде. Но пък ще остави

щедър бакшиш

ако обслужването е добро. Въпреки това Овните не са от най-коректните длъжници. Понякога проявяват детинска безотговорност и могат да забравят старите си дългове, залисани в някое ново предизвикателство. Все пак ще платят сметките си, но докато ги стигнете, може да останете без крака.

Човекът, подвластен на Марс, е луда глава. Сърцат, предприемчив и инициативен, той смело си пробива път в живота. Но понякога тази смелост най-неочаквано се пропуква. Овенът не може да търпи болка и изпитва ужас от зъболекарската машина. А в същото време е способен да се изправи без страх пред Снежния човек или чудовището Франкенщайн. Искрено вярва, че с всичко може да се справи по-добре от другите. Не може да стои със скръстени ръце, докато някой се помайва и разтакава. Ако трябва да избира между парите и лаврите, винаги ще предпочете лаврите. Обича парите, разбира се, но много повече обича похвалите и славата. Умее да взема мигновени решения и да поема отговорност.

Бързо им минава

Овенът е най-сърдечен и великодушен от всички слънчеви знаци. Не е жесток. Езикът му може да бъде подигравателен, язвителен или направо злъчен. Гневът му се разразява като мълния, но обикновено преминава, преди жертвата да е разбрала какво става, и доволна, наивна детска усмивка отново грейва на лицето му. Факт е, че повечето Овни имат ужасен характер. Бързо избухват, но от друга страна са неспособни да се сърдят продължително и скоро забравят неприятния повод. Ще ги засегнете, ако им припомните прибързаните и остри думи, които са изрекли. Важното е, че не са ги мислили. Овенът е в състояние да се извини и на най-големия си враг. Той рядко се ядосва на отделни хора. Гневът му е предизвикан от идея или положение, което за него е нетърпимо.

Родените под този слънчев знак предпочитат да казват истината. Не защото смятат, че тя е свята. Способни се с лекота и убедителност да изричат дребни лъжи, ако това ще им осигури първенството или ще спаси скъпия им идеал. Но чрез откровеността най-бързо се стига до същността. А Овните нямат време нито за разтакаване, нито за клюки. Така са погълнати от самите себе си, че не си струва да пилеят излишна енергия и да обсъждат поведението на другите. Освен това за тях хората са или бели, или черни. Или приятели, или врагове. Тук полутонове и нюанси няма.

Овенът не става

за политик

Когато решат, Овните могат да бъдат спокойни, разумни и сериозни. Жалко, че това обикновено става едва след като премине по-голямата част от живота им. От тях трудно може да се роди политик, макар че с лекота печелят симпатии. Причината е в характера им. Те притежават два катастрофални недостатъка за един политик - от една страна, говорят невъздържано и не владеят словесното жонгльорство, а от друга - не се оправят в дебрите на икономиката. Повечето политици първо изслушват другите хора и едва тогава казват своето мнение. Типичните Овни имат свое виждане за нуждите на хората и не се съобразяват с техните желания. Бързайки да им дадат онова, което според тях най-напред трябва да получат, те не винаги действат политически целесъобразно. И въпреки това с идеализма и прямотата си Овните печелят публиката и тя им се доверява.

По начало организмът им е здрав и жилав, но не бива да злоупотребяват с него.

Овните рядко

лягат на легло

Ако това се случи, значи действително са много болни. Могат да се преборят с толкова високи температури, които биха уморили друг човек. Колкото и да не им се ще, Овните трябва да ходят редовно на зъболекар, да пазят зрението си, да внимават с хремата и да избягват алкохола.

Те не търпят съвети в това отношение, понякога с години не стъпват при лекар, докато не капнат от изтощение или не станат все пак малко по-разумни с възрастта. Няма опасност да се пристрастят към наркотици, но могат да се пристрастят към адреналина, който им е нужен за да разбиват стени с главата си.

http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Със знака Овен идва новата (астрологична) година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди