изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-05 @ 03:12 EET
ОБЩИНАТА ОПИСА 4800 КВ. М ДУПКИ    
Новини

В каталога на уличните дупки, който общината направи преди да започне изкърпването на уличната мрежа, са описани около 4800 квадратни метра нарушения на пътната настилка, съобщи заместник-кметът на Добрич по „Устройство на територията“ арх. Пламен Ганчев.„Ние правим каталог на всички нарушения на уличната настилка. На всички оператори ще се изпратят писма, с които да общината ще ги покани да възстановят дупките, получили се в резултат на тяхната дейност“, посочи той. И допълни, че става въпрос както за „ВиК“, БТК, „Енерго Про“, ЧТК, така и за кабелните оператори.

Според арх. Ганчев, се запазва обемът на нарушената пътна настилка в сравнение с предходните години, като голяма част от дупките са от предходни години. Нарушения на уличната настилка има на почти всички улици в града. Дупките са в резултат както на намесата на оператори на различни дейности, така и в резултат на зимата, особено по старата настилка, която вече представлява мрежа от пукнатини. Най-сериозен обаче е проблемът в квартал „Балик“ и около булевард „Русия“.

Арх. Ганчев припомни, че до 27 март ще се приемат оферти за изкърпването на мрежата и очакванията са дейностите да могат да започнат около 20 дни след това, ако няма обжалване. За запълване на улични дупки в програмата за капиталови разходи на общината за тази година са гласувани от Общинския съвет 700 000 лева. Такава беше сумата и през миналата година, когато с такъв бюджет общината успя да изкърпи около 14 000 квадратни метра дупки по улиците в областния град. За тази година няма предвидено финансиране за преасфалтиране на улици – нито от бюджета на общината, нито по проекти с европейско или друго финансиране.

 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ОПИСА 4800 КВ. М ДУПКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди