изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:24 EEST
ДА ПОДКРЕПИМ "ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА"    
Екология "Използвай силата си, за да промениш света", е призивът на WWF - "Часът на Земята 2014", съобщава на сайта си община Каварна, като призовава: "Нека заедно подкрепим "Часът на Земята" в събота".

Инициативата е една от най-мащабните акции, организирана от международната природозащитна организация WWF, която се провежда по цял свят от 2007 г. насам. Тази година ще угасим осветлението си за един час от 20.30 ч. в събота 29 март.

Оставането за час на тъмно в последната събота на март е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата. Кампанията е най-масовото световно събитие, в което жителите на хиляди градове по света изгасят осветлението в домовете си, а знакови сгради потъват в мрак, като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. Тази година WWF има и първия си посланик-супергерой на Часът на Земята – Спайдърмен. Главните герои в "Невероятният Спайдърмен 2" вдъхновяват хората да използват силата си в помощ на планетата.

Голяма част от успеха на Часът на Земята досега е подхранван от мобилизацията на хора от целия свят. Жителите на град Каварна, могат да се включат като спрат за час осветлението в домовете си в знак на съпричастност към опазването на природата и към промените в климата. Нека покажем ангажираност към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Нека мислим "зелено". Всеки може да окаже въздействие. НДТ

 


Сходни връзки

ДА ПОДКРЕПИМ "ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди