изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:52 EEST
ОТВЕТНИ САНКЦИИ?: Русия ограничава чуждестранните филми в кината си    
По света Половината от филмите, които се прожектират в кината в Русия трябва да са руско производство. Затова броят на чуждестранните филми трябва да бъде съкратен. Така смята депутатът от Държавната дума от „Единна Русия“ Роберт Шлегел. Той дори е разработил законопроект по темата.

„Руските филми трябва да бъдат половината от прожектираните в кината“, – смята депутатът от Държавната дума Роберт Шлегел. Той е подготвил законопроект, който в случай на приемане може рязко да съкрати процента на чуждестранните филми, съобщава „Известия“. Тази седмица документът ще бъде разгледан от парламентарната група на управляващата в Руся партия.

„В Русия главно показват американски филми, които пропагандират стереотипите, националните интереси и ценностите на САЩ. Много от тези филми са с нищожно качество. Русия може да произвежда свое кино, което да бъде по-интересно за зрителите“, – сиурен е депутатът.

Той поясни, че законопроектът ще повиши интереса от страна на кината и кинокомпаниите за производство на филми. Политикът увери, че не става дума за пълна забрана на американските филми.

Преди година подобно предложение бе направено от депутата от Държавната дума от ЛДПР Дмитрий Литвинцев. Той заяви тогава, че трябва да се увеличи обемът на руските филми в кината до 80 %. Държавната дума в Русия не подкрепи идеята му тогава.

На своя ред, президентът на фонд „Академия на руската телевизия“ Александър Акопов е убеден, че подобни мерки ще навредят на руската кинематография.

„Това ще доведе до упадък на родното кинопроизводство, защото руските режисьори ще се главозамаят и демотивират“, – сигурен е той.

Подобни законопроекти има в Китай. Там в кината се прожектират само 30 холивудски филми в година.
http://worldtodaybg.com

 


Сходни връзки

ОТВЕТНИ САНКЦИИ?: Русия ограничава чуждестранните филми в кината си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди