изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:32 EEST
НА РАБОТНА СРЕЩА ОБСЪДИХА ОПАЗВАНЕТО НА ПЧЕЛИТЕ    
ЗемеделиеНа работна среща, провела се вчера в областна администрация е дискутирано опазването на пчелите, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Срещата е била по инициатива на Пчеларския съюз с участието на представители на "Растителна защита", Агенция по безопасност на храните, Областната ветеринарно-медицинска служба, производители. Домакин на срещата е бил заместник-областният управител Даниел Йорданов.

Предвид високата обществено-икономическа значимост на този специфичен сектор – пчеларството, и целите, насочени към подобряване на неговото състояние, зам.-областният управител се е обърнал към участниците с апел за координиране на  действията между пчелари, агрономи и кметове в съответствие с изискванията на Наредба №15, за недопускане на масови отравяния на пчелни семейства в област Добрич с оглед предстоящите селскостопански дейности.
Координаторът на Пчеларския съюз Стойчо Стойчев е отправил молба за активен диалог и извършване на грамотно пръскане с препарати, щадящи пчелите. От "Растителна защита" са акцентирали, че е необходимо взаимно зачитане и уважение и съвместна работа. Натравяния има, когато се допускат нерегламентирани третирания, е уточнила Дарина Василева, но нека е ясно, че пчелите не умират само от препаратите, а причините са комплексни, и не бива да се злоупотребява с растителнозащитните мероприятия.
В хода на дискусията е станало ясно, че участниците добре знаят ангажиментите си, произтичащи от Наредбата за опазване на пчелните семейства от отравяне при пръскане с химични препарати. Остава само всяка страна добросъвестно да изпълнява своите задължения. НДТ


 


Сходни връзки

НА РАБОТНА СРЕЩА ОБСЪДИХА ОПАЗВАНЕТО НА ПЧЕЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди