изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:51 EEST
ПРИКЛЮЧИХА ОБУЧЕНИЯТА ПО ЧУЖД ЕЗИК И ЖЕСТОМИМИКА ЗА ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ    
НовиниПрез март приключиха успешно с изпитен тест последните две обучения за общински служители в рамките на проект с финансиране от ОПАК - по английски език - в нива А2 и В2, а преди тях - и обученията по немски и румънски език начално ниво. Всяко ниво на езиковите обучения се проведе в рамките на три до четири месеца в извънработно време и в края участниците получиха сертификати, съобщиха от общината.




Така чрез ОПАК бе осигурено повишаване на езиковата квалификация на общо 41 служители – в петте нива на английски език – А1, В1, А2, В2 и С1 се обучаваха 36 души, в начално ниво по румънски език – 3 и в начално ниво по немски език - 2. В средата на март с изпит пред изпитна комисия завърши и обучението в жестомимичния език, като обучение за работа със специфични групи граждани. Изпитната комисия е била удовлетворена от отговорното и старателно отношение на шестте участнички, всички служители в звената за административно обслужване на общината. На обучението служителите отделиха шест месеца също извънработно време два пъти седмично, а в края му получиха сертификати. Обучението е било осъществено от сдружение „Съюз на глухите в България”. С изпълнението на дейностите по проекта Община Добрич цели подобряване на обслужването на всички наши клиенти, а условие за това, разбира се, е непрекъснатото повишаване на знанията и уменията, както и самовзискателността и усъвършенстването на служителите, посочват от кметството.


 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИХА ОБУЧЕНИЯТА ПО ЧУЖД ЕЗИК И ЖЕСТОМИМИКА ЗА ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди