изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:18 EEST
Шокираният Златанов си тръгна просълзен след удара по него и Плевнелиев    
Ред и сигурност Бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов бе съкрушен от получената присъда. БЛИЦ вече съобщи, че той получи 3,5 години ефективно и бе лишен от правото да заема държавна длъжност за срок от 5 години. Веднага след като чу решението, Златанов рухна и напусна залата със сълзи на очи.

`Причина за реакцията стана решението на съдебния състав на СГС да прати Златанов зад решетките, въпреки че във вторник прокуратурата се отказа да иска затвор. Претенциите на обвинението бяха за 3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок. Златанов отказа да говори с журналисти, като при разминаването с тях каза единствeно: "Благодаря".

Присъдата се възприема и като удар по президента. Според събраната документация Филип Златанов е извършил престъпление с цел да набави облага в полза на Росен Плевнелиев и във вреда на бившия му финансов съветник Димана Ранкова. Според магистратите Златанов не е представил за публикуване сигнала за конфликт на интереси срещу Плевнелиев, скрил е, че срещу него има подадена информация, след което е прекратил производството в КПУКИ.

Съдът призна Златанов за виновен и в това, че не е представил на заинтересованото лице - Димана Ранкова, решението на комисията, с което й е нанесъл вреда. Така той е попречил на Ранкова да защити доброто си име.

Мария МАКСИМОВА, http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Шокираният Златанов си тръгна просълзен след удара по него и Плевнелиев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди