изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:36 EEST
НАД 500 УВЕДОМЛЕНИЯ ЗА ПРЪСКАНЕ С ПРЕПАРАТИ СА ПОЛУЧЕНИ В „РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА“    
Земеделие Към момента отдел „Растителна защита „ приема уведомителни писма за предстоящите третирания на земеделските култури. Приемат се и писмата, с които се уведомява, че ще се третира пшеница с фунгициди, пестициди, които трябва да се изпращат до кметовете, съобщи пред журналисти началникът на отдела Дарина Василева.

Тя посочи, че са се нагърбили и с това, за да се доведе до минимум измирането на пчели. Приемат се и писмата, които би трябвало да са само до кметовете на населени места, за да се регулира препаратът, с който ще се пръска, датите, часовете и още веднъж да се заостри вниманието на земеделските производители. До вчера бяха приети над 500 писма.

„Смея да твърдя, че арендатори, председатели на земеделски кооперации се научиха да пускат уведомителни писма. На много места синхронът между пчелари, кметове и земеделски производители се изглади“, добави още тя.

„В момента има различна фаза на развитие на рапицата. Тази година има около 173 хиляди декара рапица. През 2012 и 2013 година, когато рапицата беше малко, е нямало проблем с мор на пчелите. Преди три години, когато имаше четири сигнала за мор на пчели, в община Генерал Тошево. Там бяха установени причините и бяха съставени актове и наказателни постановления. Бяха обжалвани и вече има приключили дела и внесени суми по тях. Наказанията за юридическо лице са от 8 до 10 хиляди лева, а за физическо лице – от 3 до 5 хиляди лева“, посочи Дарина Василева. НДТ

 


Сходни връзки

НАД 500 УВЕДОМЛЕНИЯ ЗА ПРЪСКАНЕ С ПРЕПАРАТИ СА ПОЛУЧЕНИ В „РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди