изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:40 EEST
Флагът на Донецката република се развя и над Мариупол    
По светаМитинг в подкрепа на Донецката република, който е започнал преди малко в Мариупол, ненадейно прераснал в щурм на сградата на градския съвет. Неизвестни маскирани лица са разбили стъклените врати и са проникнали вътре, съобщава 0629.com. Атакуващите веднага са смъкнали украинското знаме и са издигнали флага на Донецката република.

Около 1000 души веднага са започнали да строят барикада пред сградата на градския съвет. Използват всичко каквото може да им свърши работа. Къртят плочи от тротоара, вадят мебели от сградата, носят стари гуми, греди и дъски.
Тези, които на са на барикадата скандират "Славянск, ние сме с теб", "Референдум".

Отряд на милицията стои на срещуположната страна на кметството. Милиционерите с в пълно бойно снаряжение, но не се намесват, предава 0629.com.

Същевременно депаратаментът по здравеопазването на Донецка област разпространи информация, че при сблъсъците в Славянск има 9 ранени и един убит. Придвижването на линейките е силно затруднено. Не се знае все още коя от противоборстващите страни какви загуби е понесла.

Кметът на Славянск Неля Штепа е напуснала града и в момента се намира в Артьомовск. Това съобщи проруският активист Вячеслав Пономарев, предава УНИАН. Пономарев съобщи още, че той е поел ръководството на града.

По-рано Штепа подкрепи активистите, завзели сградата на градската полиция. Тя настоя за провеждането на референдум за статута на региона.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Флагът на Донецката република се развя и над Мариупол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди