изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:25 EEST
Съветът за сигурност на ООН се събра на извънредно заседание в очакване на операцията на украинските сили за сигурност (ОБЗОР)    
По света Съветът за сигрност на ООН се събра на извънредно заседание за ситуацията в Украйна по искане на руския посланик в световната организация Виталий Чуркин. В украинските градове в които сепаратисти за окупирали административни сгради се очаква украински спецчасти да започнат операция по освобожзаването им.

Междувременно данните за всички въоръжени нападения над сгради на органите на украинската държавна власт са внесени в Единния регистър на досъдебните разследвания с квалификация „терористичен акт”, предаде Интерфакс, като се позова на информация, предоставена от пресслужбата на Донецката областна администрация.
„На 12 и 13 април групи от въоръжени лица извършиха нападения над полицейски управления в градовете Славянск, Краматорск, Красный Лиман и Енжиево В град Славянск неизвестни лица извършиха нападение над регионалния отдел на Службата за сигурност на Украйна. Терористите откраднаха оръжие, което се съхраняваше в полицейските управления”, се казва в съобщението.
Данните за всяко въоръжено нападение са внесени в Единния регистър на досъдебните производства с квалификация „терористичен акт” по член 258 от Наказателния кодекс на Украйна.
За разследването на посочените престъпления отговаря Следственият отдел на Украинската служба за сигурност в Донецка област.
Същевременно загинаха двама души след като неизвестни стреляха от упор по движеща се кола „Рено” близо до магазин „20” в украинския град Славянск.
Още един 21-годишен младеж, попаднал случайно под дъжда от куршуми е хоспитализиран в травматологията на болницата „Ленин” в тежко състояние. Куршум е преминал през шията му, а ръката му е парализирана. Очаква се да бъде прехвърлен със санитарна авиация в Донецк.
По думите на очевидци са били чути около 10 изстрела.
В автомобила е била намерена банкова карта на името на Андрей Мещьоряков.
Междувременно отстраненият от Върховната Рада бивш украински президент Виктор Янукович помоли украинската армия да не стреля по народа си на пресконференция в Ростов на Дон.
„Не изпълнявайте престъпните заповеди, не стреляйте в украинския народ”,заяви Янукович, като добави, че новите власти ще носят наказателна отговорност за това, което става в страната.
„Украйна се движи към банкрут, народът на страната никога няма да приеме такъв диктат, особено диктат на националисти. Държавата е с единия крак в гражданска война.”, подчерта бившият украински президент.
Ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Валентин Наливайченко заплаши, че органите на реда „ще неутрализират с всички сили” събитията в източните региони на Украйна.
„Ако някои открие огън срещу нас, ще го унищожим”, заяви пред журналистите Наливайченко.
„От тази нощ, от утре сутринта и по-нататък ежедневно ще нарастват усилията, за да бъде локализирана ситуацията”, добави още той като потвърди, че в безредиците „пряко участие” взимат представители на Партията на регионите и комунистическата партия.
Същевременно Съветът за сигурност на ООН се събра на извънредно заседание, в Ню Йорк по искане на Русия.
На него ще бъде обсъдена набиращата сила криза в Източна Украйна, в която има все повече насилие.
Руският посланик Виталий Чуркин свика заседанието след като бе информиран за решението на властите в Киев да изпратят въоръжени сили, за да потушат вече окървавените проруски размирици в Източна Украйна.
Британският посланик в ООН Лиън Грант съобщи на събранието, че Русия е изпратила десетки хиляди добре екипирани военни части на руско-украинската граница.  http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Съветът за сигурност на ООН се събра на извънредно заседание в очакване на операцията на украинските сили за сигурност (ОБЗОР) | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди