изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:00 EEST
И военният министър на БСП Ангел Найденов плаши Русия с НАТО    
Политика И министър на БСП Ангел Найденов заплаши Русия с НАТО. Наскоро това направи и президентът Плевнелиев. „По отношение на колективната отбрана изпълнението на основните задачи трябва да води до засилване на възпиращия потенциал на алианса. Това може да бъде постигнато чрез изнесено напред разположение на силите, включително и преразглеждане на географското разположение на командната структура на НАТО“, заяви вчера министърът на отбраната Ангел Найденов в словото си за патронния празник на Военната академия.  Найденов акцентира и върху провеждането на широкомащабни учения в Черно море с видимо присъствие на личен състав и техника на партньорите от НАТО.

„Нашето категорично мнение е, че Източна Европа, Балканите и Черноморският район, предвид на тяхната близост с региони с продължаващи кризи и конфликти, заслужават специално внимание“, допълни министър Найденов, анализирайки ситуацията в контекста на кризата в Украйна. Според него морската сигурност, контролът, наблюдението и охраната на териториалните води и въздушното пространство са важни за страната ни и региона. Страните членки на НАТО в Черноморската зона, включително България, предприемали стъпки на двустранна основа в това отношение. Тези усилия заради днешната криза в Черноморския регион обаче трябвало да бъдат част от цялостната политика на пакта. 

 

Президентът награждава военни летци

Днес на „Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с летци и космонавти по повод Международния ден на космонавтиката и авиацията, както и отбелязването на 35-годишнината от първия български космически полет.
По повод 35 години от полета на Георги Иванов и Николай Рукавишников в БАН вчера бе открита фотоизложба и се проведе научна конференция.
За честванията на годишнината у нас пристигнаха шестима чужди космонавти - руснаците Виктор Савиних, Юрий Гидзенко, Павел Виноградов и съпругата на първия лекар космонавт Борис Егоров Таня Егорова, както и космонавти от други държави, летели по програмата „Интеркосмос“ - Мирослав Хермашевски (Полша), Берталан Фаркаш (Унгария) и Димитру Прунариу (Румъния).

http://pressadaily.bg

 


Сходни връзки

И военният министър на БСП Ангел Найденов плаши Русия с НАТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди