изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:46 EEST
Шефът на Службата за сигурност на Украйна се оказа агент на ЦРУ    
По света Валентин Наливайченко, назначен от Върховната Рада (украинския парламент) за ръководител на Службата за сигурност на Украйна, е бил вербуван от ЦРУ. Това заяви в ефира на „Росия 24“ бившият ръководител на ССУ Александър Якименко.

Наливайченко е бил вербуван от Централното разузнавателно управление на САЩ във време, когато е работил като генерален консул на украинското посолство във Вашингтон. Данните за вербуването му са били получени от подчинените на Якименко по време на разследване, което ССУ е провело заедно с украинската прокуратура.

Наливайченко е поддържал контакти с американското разузнаване и след напускането на дипломатическата служба. В частност, в периода от 2006 до 2010 г., когато Наливайченко вече веднъж е бил начело на ССУ. „Връзките на Наливайченко и другите ръководителите на силовите структури в Украйна с ЦРУ определят до голяма степен влиянието, което в момента американските специални служби оказват на събитията в страната“, отбеляза Алексанър Якименко.

Той отбеляза, че в сградата на ССУ в Киев един цял етаж е преотстъпен за работа на служители на ЦРУ.

Александър Якименко е ръководил ССУ от януари 2013 г. до февруари 2014 г., когато той бе подложен на преследване от страна на новите власти и бе принуден да напусне Украйна. На 10 април новите власти в Киев обявиха за издирване Якименко, обвинявайки го в „превишаване на правомощията, довело до тежки последствия“. /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Шефът на Службата за сигурност на Украйна се оказа агент на ЦРУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди