изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:12 EEST
ПОЧЕТОХА ПОЛИТЗАТВОРНИЦИТЕ, КОНЦЛАГЕРИСТИТЕ И ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ФАШИЗМА    
Общество

Общинската организация на Българския антифашистки съюз /БАС/ в Добрич се събра да отбележи 69-годишнината на Международния ден на политзатворниците, концлагеристите и пострадалите от фашизма пред паметника на Георги Костадинов Сотиров.



Председателят на БАС Нели Ненчева призова всички присъстващи да си спомнят в този ден на признателност за политзатворниците и пострадалите от фашизма и тяхното дело. Във своето слово тя припомни, че в десетилетните борби против мракобесния фашизъм много синове и дъщери на Добруджа са отдали младостта и живота си за свободата на своя роден край, един от които е Георги Сотиров, роден в Каварна – загинал при престрелка в Добрич в изпълнение на своя дълг.

   Прозвуча и стихотворението „Марш на българските политзатворници“ в изпълнение на Райна Стойчева – историк и член на БАС.

 С едноминутно мълчание присъстващите отдадоха почит и преклонение пред подвига на всички загинали. Бяха поднесени цветя пред паметника на Георги Сотиров. Така всички изразиха своята признателност, тази европейска и общочовешка добродетел, присъща на високата нравственост и култура – сподели искрено развълнувана Н. Ненчева. НДТ

 


Сходни връзки

ПОЧЕТОХА ПОЛИТЗАТВОРНИЦИТЕ, КОНЦЛАГЕРИСТИТЕ И ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ФАШИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди