изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:42 EEST
Н. БАРЕКОВ: ДОБИВЪТ НА ШИСТОВ ГАЗ ЩЕ Е ХАРАКИРИ ЗА ДОБРУДЖА    
Политика

България без цензура иска да върне Народна към Република България, съобщи на среща с добричлии в препълнената зала на драматичния театър „Йордан Йовков“ лидерът на партиятa. Добивът на шистов газ ще е харакири за Добруджа, заяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков на среща с добричлии в препълнената зала на драматичен театър „Йордан Йовков”.



Добрич е поредната спирка от националното турне за повишаване на самочувствието на българина, подет от партията и коалиционните й партньори, заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева.

Присъстваха зам.-председателят на ББЦ Росен Петров, зам.-председателят на "Евромайки" и пета в листата на коалицията за евроизборите Даниела Колева, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, председателят на "Гергьовден" Драгомир Стефанов и Младен Станев от ЗНС.

Николай Бареков отрече, че подкрепя проучванията за шистов газ в България и бе категоричен, че това би било „харакири на нашата хранителница Добруджа”. Зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев припомни, че е един от хората, спасили Добруджа от добив на шистов газ по хидравличен метод, че е сред инициаторите на подписката, благодарение на която проучванията за шистов газ бяха забранени, но призна, че е нямало да успее без подкрепата на хората.

Николай Бареков съобщи, че една от следващите инициативи в Народното събрание, която ще предприеме, е да върне старото име на България – Народна република България. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата "народ", заяви той.

Българският преход ще свърши с влизането на ББЦ във властта и ще има възмездие за тези които ограбиха българския народ, посочи той. И допълни: „Няма да се провалим, защото осъзнаваме, че сме последният шанс за младото поколение български граждани.” Той подчерта, че социолозите са категорични, че България има нова политическа сила и това е съюзът на ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден". „Единствената формация, която има силата и народното доверие да победи ДПС в избори, това сме ние, това сте вие”, заяви Николай Бареков.

„Защо "България без цензура" се оказа толкова страшна сила за Местан, Борисов и Доган? Защото няма да влизам в тайните им схеми. Ако са решили да си правят коалиция – да си правят, но аз съм убеден, че българският народ ще ги изхвърли от властта", заяви лидерът на ББЦ. И заяви, че именно „България без цензура” е гаранция, че Бойко Борисов няма да бъде повече министър-председател.

„България трябва да гони своите интереси, крайно време е да спрем да се делим. Има партия, която пази интересите на Русия, има партия, която пази интересите на Америка, дори се намери такава, която да защитава интересите на Турция – тази на Касим Дал. Има вече партия, която ще пази българските национални интереси – "България без цензура" и коалиционните й партньори. Ние сме партията на България”, подчерта Бареков.
Той пое ангажимент, че евродепутатите на коалицията ще имат приемни дни във всеки офис на партията и всеки областен град. И припомни поетите вече ангажименти – да се внесе проектопредложение в ЕП за разследване на монополите, както и евродепутатите да даряват 80% от заплатите си за читалищата и за социална дейност.

Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров разказа как е създаден химнът на Република България. „Цветан Радославов е написал тази песен, за да повика българите от чужбина – богати, бедни, от Америка, Канада, Австралия да дойдат да се бият пак за своето отечество“, посочи той преди изпълнението на Деси Добрева, за което цялата зала стана на крака.

Повярвах в една кауза, в един човек, който даде възможността на нас майките да пишем социалната програма на България, да кажем своето мнение за образованието на нашите деца, човек който го е грижа за детското здравеопазване. Това е Николай Бареков, каза от своя страна зам.-председателят на "Евромайки" и пета в листата на коалицията за евроизборите Даниела Колева. Тя обяви, че женската организация на "България без цензура" е почти готова с проектозакон за детските надбавки.
Събрали сме се в тази коалиция да обединим усилия, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Ако българската нация не се сплоти около каузата на своето бъдеще, бъдещето на децата си, и Господ да слезе, няма да успее да ни помогне, допълни той. Нашата амбиция е да изградим една силна и достойна държава, в която нашите родилите да имат достойни доходи, а нашите деца - добро образование и работа, за да останат в България.
Не може да си истински здрав, ако живееш в болно общество, не може да се чувстваш добре образован, ако хората около теб не са образовани, не може да си истински щастлив, ако около теб хората са нещастни, нямат добри доходи и са смачкани, обясни председателят на "Гергьовден" Драгомир Стефанов. Той призна, че решението на движението да се включи към коалицията около ББЦ не е било трудно, защото в нея могат да изпълнят две от амбициите си  -  едната е повече никога ДПС да не бъде ключов фактор в управлението на държавата, а другата - визия за развитие на страната. "Ние сме единствената държава в Европа, която няма национална доктрина", обясни Стефанов.

Спомням си една България, която не беше богата, която беше след война, но младите хора работеха безвъзмездно, защото вярваха, че нещата ще се променят и ще живеят в една добра, гостоприемна България, тяхната България. Покрай празниците си мислех - има ли все още млади хора, които вярват в една саможертва, защото до там, до където сме се докарали, ние не можем да се измъкнем, очаквайки Европа или Америка да ни помогне, каза пред добричлии Нешка Робева.

По-рано Николай Бареков се срещна с културни дейци и директори на училища и социални домове. Той констатира, че образованите хора напускат страната и заради това съживяването на регионите става все по-трудно. "Младите хора просто бягат. Изпуснали сме много добри кадри. Ние нямаме инфраструктура, нямаме технологии, нямаме добро образование, нямаме академична среда. Когато имаш качествени пътища, добри болници, добри учебни заведения, култура на високо ниво, качествените хора отиват да живеят там и веднага се вдига стандарта на живота. Държавата трябва да се върне на своето място, където беше, но после отказа да бъде. Съвременният свят показва, че културата, образованието са богатството на един народ", каза Бареков.
По време на срещата в залата влезе и треньорката по спортна гимнастика Йовка Няголова, заедно с децата от 8 клас на Спортното училище в Добрич. Тя разказа, че с години не може да се пребори за килими, на които да тренират децата. През 1987 година министерството е дарило два килима за нуждите на художествената гимнастика. Сега единият е даден на комплекс Русалка, а другият стои в спортната зала. Ние нямаме база, но въпреки всичко децата се явяват на състезания. Децата на Добрич не заслужават така да ходят на състезания. Кой ще се погрижи за тях, попита треньорката. Искаме един стандартен килим и една зала, обясни тя.
НДТ

 


Сходни връзки

Н. БАРЕКОВ: ДОБИВЪТ НА ШИСТОВ ГАЗ ЩЕ Е ХАРАКИРИ ЗА ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди