изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-28 @ 16:32 EEST
Опълченците в Славянск заловиха трима офицери от спецчастите "Алфа" (ВИДЕО)    
Заложници Народното опълчение на Славянск е задържало трима офицери от спецчастите „Алфа” на Съвета за сигурност на Украйна (ССУ), Това са майор Сергея Потемски, капитан Евгений Верински и подполковник Ростислав Кияшко.

Те вероятно са изпратени в Горловка за провеждане на спецоперация. Това съобщи пред журналисти командващият проруските сили Игор Стрелков, предаде РИА Новости. 

„Силите на опълчението ги задържаха в град Краматорск и на пътя за Горловка”, каза той. 
На брифинг в сградата на ССУ в Славянск, която вече две седмици е под контрола на бунтовниците, Стрелков показа документите на задържаните и пистолети „Глог”.

Пред журналисти арестуваният Ростислав Кияшко е обяснил, че тяхната група е прехвърлена от гр. Изюм, Харковска област, където са съсредоточени значителни сили на украинската армия, на военното летище в Краматорск, което също се контролира от войските на Киев. От Краматорск те тръгнали към Горловка, която се на 75 км. югоизточно. 

Те трябвало да отвлекат прочутия от видео в интернет мним полковник от руската армия Игор Безлер (ВИЖ ВИДЕОТО), който според ССУ, е един от лидерите на опълченците в Горловка и организатор на завземането на сградата на милицията в града.
По думите на задържаните тяхната група е била от 7 души, които е трябвало по различни пътище да се доберат до Горловка. На една от барикадите обаче опълченците ги обискирали и открили оръжието им. 

Междувременно излезе и нова информация за десанта на украински командоси, който превзеха за кратко барикада край Соледар, на 40 км. от Славянск и плениха опълченец. По време на щурма на барикадата, която охранява подстъпите към шахта, в която се съхранява от 1 до 4 милиона единици оръжия от времето на Втората световна война, е имало четирима невъоръжени опълченци. 

Командосите са ранили един от тях, и са взели двама в плен. Един от тях е успял да избяга, докато са го водели към хеликоптера. През това време започнали да се стичат миньори от съседните шахти, въоръжени с кирки, лопати и винкели. Командосите като видяли, че става напечено се качили на хеликоптера и отлетяли. 

Събралото се множество решило да възстанови барикадата, за да не бъдат допуснати до шактата с оръжие украински военнослужещи и бойци от Националната гвардия.

Лидерът на сепаратистите, държащи група международни наблюдатели в украинския град Славянск, съобщи, че ще се срещне в неделя с делегация преговарящи, който трябва да договорят освобождаването на наблюдателите, предаде Reuters. Вячеслав Пономарьов каза, че е разговарял по телефона с ОССЕ и се е съгласил на среща с тях. 

Попитан за възможността за освобождаване на задържаните военни наблюдатели в замяна на освобождаване на държаните от Киев проруски активисти, той отговаря: „Това е основната възможност. Войниците са заложници на ситуацията, но смятам всичко ще е наред. Ние ще постигне споразумение”.  http://www.blitz.bg/



ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/
 


Сходни връзки

Опълченците в Славянск заловиха трима офицери от спецчастите "Алфа" (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди