изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:23 EEST
ЗАБРАНИХА НА БАБА ДА ПРИБЛИЖАВА ВНУЧКАТА СИ    
Ред и сигурност

За физическо и психическо домашно насилие над девойка от генералтошевско село, съдът в добруджанския град осъди нейната баба, която била и приемен родител. Присъдата е по Закона за защита от домашното насилие. От началото на миналата година момичето е било настаненото в дома на майката на предполагаемия й баща, тъй като в акта й за раждане бащата се води неизвестен. 



Сигналът в съда е подаден от директора на Дирекция „ Социално подпомагане" в Генерал Тошево. В него се посочва, че спрямо момичето е упражнено домашно насилие от бабата. Възрастната жена хвърлила по детето лопатка, с която разкървила главата й. Детето се оплакало пред отдел „ Закрила на детето”. Споделило също, че миналата година бабата го ранила с нож по ръката и показало белега си. Имало данни за упражнявано системно домашно насилие от бабата спрямо детето.

Пред съда бабата не оспорила обвиненията и заявила, че не иска повече да се грижи за детето. Свидетели обяснили, че, тъй като момичето било непослушно, бабата започнала да го обижда, да не го пуска на училище под предлог, че трябва да чисти в дома им.

В резултат на подаденото от детето оплакване директорът на ДСП в Генерал Тошево е издал заповед за временно прекратяване на настаняването  на детето в семейството на бабата. То е настанено в семейството на лелята по майчина линия.

Съдът забранява на бабата през следващата една година да приближава на разстояние по-малко от 20 метра жилището, в което живее момичето, както и училището в селото. Освен това съдът я глобява  с 200 лева. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАБРАНИХА НА БАБА ДА ПРИБЛИЖАВА ВНУЧКАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди