изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:13 EEST
Най-големият срам на Байерн в Европа    
Спорт Поражението с 0:4 от Реал (Мадрид) не само попречи на Байерн да се класира на финал на Шампионската лига и да опита да защити спечеления през миналата година трофей. Това е най-тежката домакинска загуба на баварците в Европа.

Реал (Мадрид) се класира по възможно най-категоричния начин за финала в Шампионската лига. Белия балет буквално направи на пух и прах Байерн и то насред Мюнхен в реванш от полуфиналите на турнира. Гостите спечелиха с 4:0 и след успех с 1:0 в първата среща продължават напред по пътя към Десетата. В спор за трофея тимът на Карло Анчелоти ще има за съперник победителя от сблъсъка между Челси и Атлетико (Мадрид), който е утре в Лондон. Първата среща в испанската столица завърши 0:0. Финалът е на 24 май в Лисабон.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалите треньори Тито Виланова и Вуядин Бошков. В началото нервността властваше в действията на двата отбора. В 8-ата минута иначе стабилният Мануел Нойер излезе неразчетено напред и не успя да изчисти топката. Тя попадна у Гарет Бейл. Уелсецът се опита да прехвърли немския национал, но шутът прехвърли вратата.

В 16-ата минута Серхио Рамос беше оставен непокрит при центриране от корнер и засече с глава точно в мрежата на безпомощния Нойер – 0:1! Това положение до голяма степен предреши нещата и крайния изход от сблъсъка.

Секунди по-късно Данте извърши брутален фаул срещу Кристиано Роналдо, но реферът Педро Проенса от Португалия пожали защитника, показвайки му само жълт картон за този “опит за убийство”. В 20-ата минута всичко на практика свърши като интрига. Реал поведе с 2:0 и отново герой беше Рамос. Защитникът засече с глава след летящ плонж отлично центриране от фаул и прониза Нойер за втори път. Трибуните на “Алианц Арена” бяха облени с леден душ, а гостите правеха на терена каквото си поискат. На баварците вече им трябваха 4 безответни гола, за да елиминират съперника – задача, наглед непосилна за почти всеки отбор на планетата. В 34-ата минута ужасът за Байерн продължи. Мълниеносна контраатака свари неподготвена отбраната в червено, Гарет Бейл надбяга всички и излезе сам, заедно с Роналдо, срещу Нойер. Крилото прояви алтруизъм и подаде на португалеца, за когото представляваше детска игра да вкара своя гол №15 от началото на сезона в Шампионската лига.

След почивката мачът само се доиграваше. Все пак остана време Роналдо да покаже майсторството си и при изпълнението на преки свободни удари. Португалецът фиксира крайното 0:4 в 90-ата минута с удар през стената в далечния ъгъл на вратата.

Така Реал детронира актуалния носител на трофея и продължи традицията шампионът да не дублира титлата си. За последно това направи Милан през 1990 г. “Белия балет” вече 12 години се опитва да стане шампион на Европа за 10-и път. Последното участие на Кралския клуб на финал в Шампионската лига беше през 2002 г., когато победи Байер (Леверкузен) с 2:1. Димитър Бербатов игра за “аспирините” в Глазгоу.

Реал е печелил купата в най-престижния турнир девет пъти (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002). Мадридчани са губили три финала досега (1962, 1964, 1981).



 
 
байерн_1.jpgБайерн – Реал (Мадрид) 0:4реал_1.jpg
(в първия мач 0:1)
0:1 Серхио Рамос (16), 0:2 Серхио Рамос (20), 0:3 Кристиано Роналдо (34), 0:4 Кристиано Роналдо (90)

Мюнхен, “Алианц Арена”
Съдия: Педро Проенса (Португалия)
 

БайернМануел Нойер, Филип Лам, Джером Боатенг, Давид Алаба, Данте jalt.jpg, Ариен Робен, Бастиан Швайнщайгер, Франк Рибери (72-smqna.jpg Марио Гьотце), Тони Кроос, Марио Манджукич (46-smqna.jpg Хави Мартинес), Томас Мюлер (72-smqna.jpgКлаудио Писаро)
Резерви: Даниел ван Буйтен, Рафиня, Лукас Раедер, Пиер-Емил Хойберг


  
Реал (Мадрид): Икер Касияс, Серхио Рамос (75-smqna.jpg Рафаел Варан), Пепе, Фабио Коентрао, Даниел Карвахал, Шаби Алонсо jalt.jpg, Лука Модрич, Гарет Бейл, Анхел ди Мария (84-smqna.jpgКаземиро), Кристиано Роналдо, Карим Бензема (80-smqna.jpgИско)
Резерви: Марсело, Алваро Мората, Асиер Илараменди, Диего Лопес
 
 


Сходни връзки

Най-големият срам на Байерн в Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди