изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:41 EEST
ПАКЕТ ОТ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ПРЕДЛАГА ОБЩИНА КРУШАРИ    
Новини

В продължение на 12 месеца над 60 самотно живеещи възрастни и деца с увреждания са получили почасови услуги за лична помощ и комунално-битови дейности. Освен това, те са имали възможност да получат и услуги, свързани със социалното включване – организиране на свободното време, поддържане на лични контакти и възстановяване на умения за самостоятелен начин на живот. Това съобщиха кметът на община Крушари Добри Стефанов и Димитрина Желева - директор на дирекция "Регионално развитие и хуманитарни дейности" в общината.



Те отчетоха пред журналисти реализацията на проекта „Подкрепа за социално включване“, който се реализира в рамките на 15 месеца с финансиране по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Оказването на комунално-битова помощ и преодоляване на социалната изолация на възрастните хора са били сред целите на проектните дейности. След този трети социален проект, който реализира община Крушари вече можем да говорим за все по-голяма професионализация на услугата „Домашен помощник" и „Домашен санитар", коментира Димитрина Желева. Като иновативни тя определи провежданите ежемесечна супервизия, по време на които са обсъждани проблемите, които работещите са срещали в своята ежедневна дейност.

В резултат на реализираните по проекта икономии, дейностите по него ще бъдат удължени с още един месец. След окончателното приключване на проекта, услугите, предлагани на възрастните хора и децата с увреждания ще продължат още една година. Финансирането вече ще е със средства от общинския бюджет. По този начин се гарантира устойчивост на проекта, уточни Желева.

Ще бъдат запазени 30% от наетите служители, а 90% от потребителите ще получат възможност за предоставяне на почасова услуга в семейна среда. На възрастните хора ще бъде предложен пакет от услуги, като цената ще е 0,20 лв. на час, като те сами ще избират каква услуга искат да получават. Услугите ще се предоставят чрез Домашния социален патронаж, съобщи още Д. Желева. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПАКЕТ ОТ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ПРЕДЛАГА ОБЩИНА КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди