изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:07 EEST
ИЗДИРВАТ В ЧУЖБИНА КАНАЛДЖИИ НА БЕЖАНЦИ ПРЕЗ БЪЛГАРО-РУМЪНСКАТА ГРАНИЦА    
Ред и сигурностРазбит е канал за трафик на хора през българо-румънската граница. Румънските каналджии са задържани и предстои да бъдат съдени от властите в северната ни съседка. Двамата българи, участници в канала, са обявени за международно издирване. Това съобщи началникът на Гранична полиция – Генерал Тошево, Руслан Томов.

Каналът е действал в продължение на почти половин година. Двамата българи, участвали в него, са от Добричка област. В момента се локализира тяхното местонахождение, като има информация, че са в чужбина. Нелегално са превеждани през границата бежанци, основно сирийски граждани.
След разбиването на този канал, на българо-румънската граница на територията на Гранична полиция-Генерал Тошево, вече е спокойно. През последните два месеца няма установени случаи на нелегален трафик на хора, обясни Руслан Томов.
Припомняме, че през февруари властите установиха други два случая на нелегален трафик на сирийски бежанци, направили опит нелегално да напуснат страната през Румъния. Те бяха сирийски граждани, които са били настанени в бежански лагери у нас, но са ги напуснали. В единия случай, осем сирийци бяха открити в специално пригоден тайник на товарен автомобил. Други петима сирийци бяха задържани на път към границата с Румъния. НДТ


 


Сходни връзки

ИЗДИРВАТ В ЧУЖБИНА КАНАЛДЖИИ НА БЕЖАНЦИ ПРЕЗ БЪЛГАРО-РУМЪНСКАТА ГРАНИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди