изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:45 EEST
Разстреляха една от най-влиятелните жени в политиката на Испания    
По светаРазстреляха показно испанския политик Изабел Караско пред десетки хора в северния град Леон. "Тя е починала на място. Била е простреляна няколко пъти", обяви говорителка й пред AFP, но без да даде повече подробности.

Полицията съобщи, че за покушението е била задържана жена. Министерството на вътрешните работи на Испания добави, че убийството не изглежда да бъде политически мотивирано.

"Всичко сочи към това, че е личен акт на отмъщение, който не е свързан с обществената позиция на Изабел Караско", заяви говорителят на министерството .

Изабел Караско оглавяваше съвета на провинция Леон, като представител на Народната партия. Тя е смятана за една от най-влиятелните жени в политиката на Испания. "Народната партия изразява своята най-дълбока скръб и обявява прекратяване на всички планирани действия", се казва в изявление на Народната партия.

************
Жена и нейната дъщеря са арестувани във връзка с убийството на Изабел Караско - председател на правителството на автономната област Леон в Испания. Както БЛИЦ съобщи, топ политикът беше разстрелян в град Леон с няколко куршума, докато пресичала пешеходен мост в града. Испанските медии съобщават, че са арестувани жена и нейната дъщеря, която вчера е била уволнена от поста си в градския съвет.

Министър-председателят на Испания Мариано Рахой отмени всичките си ангажименти, след като научи тъжната новина. Рахой е председател на Народната партия на Испания, към която принадлежеше и Караско. Тя беше лидер на партията в Леон, както и председател на правителството на автономната област. Опозиционната социалистическа партия, както и други формации, също изразиха съжаление за случилото се и отмениха планираните събития.

Караско е нападната на път за партия среща близо до дома й в 15.20 ч. местно време. „Разследваме участието и на двете жени в престъплението”, обясни говорител на полицията. „Всичко сочи, че това е личен акт на отмъщение, несвързан с обществената й позиция”, допълва той.

Свидетели са видели жената, която простреляла Караско на пешеходния мост. „Мислехме, че са халосни патрони”, разказаха двама от тях на медиите.

Полицаи покриха тялото на убитата Караско с бял чаршаф, докато течеше огледа, съобщават очевидци. Тялото й е простреляно няколко пъти.

Първата версия, която се появи, е, че убийството е за отмъщение заради дъщерята на убийцата, която е инженер и преди дни е уволнена от Градския съвет на Леон.

 http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Разстреляха една от най-влиятелните жени в политиката на Испания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди