изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:32 EEST
ЯСНО Е ЖУРИТО НА ФЕСТИВАЛА „В ДВОРЕЦА“    
КултураПовече от две хиляди филма ще бъдат показани в рамките на конкурсните и панорамните програми, както и във видеобиблиотеката на фестивала „В Двореца“, съобщават организаторите. Форумът ще се проведе за 12-а поредна година и ще е от 28 юни до 5 юли.

Вече е обявено и международното жури, което ще оценява състезателните програми “В Двореца”. В състава му са Уве Шмелтер (Германия), Мариан Кришан (Румъния), Алишер Хамидходжаев (Русия), а също така българите Георги Дечев, Георги Тенев и Чавдар Пенчев.
Ясна е и официалната селекция на филмите, които ще се състезават. Най-добрите имена и заглавия от европейското и световно кино и музика в продължение на 168 часа без прекъсване, ще владеят емоциите на зрители, гости и участници.
Изданието се очертава като най-силното до този момент. Най-екзотичната държава, която се бори за конкурса е Кабо Верде. Режисьорът с най-странно име тази година е Фанта Ананас от Етиопия. Първенството за най-къс филм държи “Мъртва птица” от Великобритания, чиято продължителност е едва 58 секунди.
В рамките на „В Двореца“ ще се проведе и самостоятелно образователно събитие, наречено FILMER FORGE. То има за цел да развива умения в областта на киното, съставящите го изкуства и аудио-визуалните технологии на професионалисти и непрофесионалисти. Събитието обхваща разнообразни лекционни курсове, тренинг програми, майсторски класове, питчинг с финансов грант и тренинг с фюжън от лекции, свързани с нови модели за финансиране, промотиране, филмово разпространение и маркетингови стратегии. НДТ


 


Сходни връзки

ЯСНО Е ЖУРИТО НА ФЕСТИВАЛА „В ДВОРЕЦА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди