изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:09 EEST
Военните в Либия разпуснаха парламента на страната    
По света Либийските военни, подчинени на генерал Халифа Хафтар, обявиха, че работата на парламента на страната се преустановява и призоваха правителството да продължи дейността си до произвеждането на избори за нов парламент и назначаването на нов министерски кабинет. Работата на правителството до изборите ще бъде контролирана така наречената „Комисия 60“, която в момента работи по новата конституция на страната.

„Замразява се дейността на Общия национален конгрес“, заяви представител на Националната армия на Либия в телевизионно обръщение в нощта на понеделник. Работата на правителството ще бъде контролирана от така наречената „Комисия 60“, която разработва конституцията на страната. Същата комисия ще се занимава и със законодателната дейност, поясни представителят на военните. По думите му, започвайки активни действия срещу екстремистите в Триполи и Бенгази, „армията е застанала на страната на народа в борба с екстремизма“.

В неделя в либийската столица избухнаха сблъсъци между поддръжниците на генерал Хафтар от една страна, и активистите на екстремистките групировки и контролираните от парламента военни – от друга. Поддръжниците на Хафтар временно окупираха сградата на парламента, която бе напусната от всичките депутати.

Миналия петък лоялните на Хафтар войници без знанието на действащите в Триполи власти атакуваха позиции на ислямистите в Бенгази. При сблъсъците загинаха 43 души, над 100 бяха ранени. В телевизионно обръщение Хафтар обеща да „прочисти от терористи“ най-големия източен град на Либия. Властите на Либия определиха сблъсъците в Бенгази „опит за държавен преврат“ и обещаха да подведат под отговорност всички, участвали в акцията.

В същото време Хафтар заяви, че не се стреми да завземе властта, а иска да защити либийския народ от неподлежащите на контрол групировки на въоръжените екстремисти. При това неговите поддръжници обвиняват депутатите в парламента, че те действат под диктовката на екстремистите.http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Военните в Либия разпуснаха парламента на страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди