изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:29 EEST
НАРЕДИХА ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРЕД НЕЙМАР И ЮСЕЙН БОЛТ    
СпортНай-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да покорява класациите. Евроспорт и списание “SportsPro” отредиха пето място на хасковлията сред най-желаните като марка спортисти в света. Гришо е поставен на пето място и се нарежда непосредствено след звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо.

Димитров обаче изпреварва големия лекоатлет Юсейн Болт и бразилската футболна звезда Неймар. Класацията на Евроспорт и “SportsPro” се прави въз основа на критерии като възраст , вътрешен пазар , харизма, желание да бъдат пускани на пазара и др. Тя се изготвя от експерти в областта на индустрията и е направена след няколкоседмичен анализ. "Успяхме да стигнем до единно становище след задълбочени изследвания и дебати. Имахме някои колебания около участниците в топ 10, но бяхме единодушни, че Люис Хамилтън трябва да е №1. Той е добре установена в глобален мащаб спортна звезда. Нашият основен критерии винаги е маркетинговият потенциал през следващите три години. С други думи, ако бяхте спонсор , на кои спортисти щях да поверя да рекламират марката ми. Опитваме се да идентифицира търговските звездите на бъдещето”, споделя главният редактор на “SportsPro” Дейвид Кушман. Лидер в самата класация е пилотът на Мерцедес от Формула 1 Люис Хамилтън. Втори се нарежда крикет звездата от Индия Вират Кохли, а трети е американецът Робърт Грифин, който е играч на тима по американски футбол Вашингтон Редскинс. Григор Димитров достигна за първи път в кариерата си до полуфиналите на турнир от сериите "Мастърс", а благодарение на страхотното си представяне в Рим и спечелените 360 точки, през днешния ден хасковлията за пореден път подобрява рекордното си класиране в АТР ранглистата, изкачвайки се с две места до №12 в света. Това означава, че за първи път в своята кариера Димитров ще намери място сред поставените под номера от 9 до 16 на турнир от Големия шлем и при евентуално достигане до третия кръг на Откритото първенство на Франция, там Гришо ще срещне тенисист от №17 до №24, а именно един измежду Робредо, Гулбис, Андерсън, Долгополов, Алмагро, Янович, Монфис или Вердаско. Прогресът в ранглистата ще осигури по-благоприятен жребий за Димитров и в четвърти кръг, където ще избегне сблъсък с Топ 4, тъй като в тази фаза на турнира те ще се изправят срещу играчите от №13 до №16, докато съперници на поставените между №9 и №12, сред които е и хасковлията, ще бъдат тенисистите от №5 до №8, т.е. Ферер, Бердих, Мъри или Раонич.

 


Сходни връзки

НАРЕДИХА ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРЕД НЕЙМАР И ЮСЕЙН БОЛТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди