изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:34 EEST
УКРАИНСКА ГАЗОВА СЕКИРА ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И БЪЛГАРИЯ    
По светаУкрайна предлага на Европейския съюз да купува руски природен газ на украино- руската граница и да подпише съответните договори за това с „Газпром”. Това съобщи unian.ru, като се позова на информация от правителството на страната.

Европейските газови компании, в това число и българската „Булгаргаз”, които имат договори за доставка по газопровода през Украйна, ще могат да ползват и свободните обеми в украинските газови хранилища, се казва още в съобщението. Поискаме ли това ще трябва да си плащаме наем.

Към момента, засичането на подавания природен газ към европейски потребители става на западната граница на Украйна. В този случай всички загуби, които се получат при транспортирането на руския газ през територията на Украйна, „Газпром” записва на своя сметка. Ако се приеме новото положение, тези евентуални загуби ще са за сметка на купувачите.

За да няма загуби по трасето на газопровода, Киев предлага на европейски инвеститори да се включат в модернизацията на цялата газопреносна система на страната, включително и газохранилищата.

Във връзка със ситуацията около руските газови доставки, Украйна отказва да дава на Москва предплата за газа, обяви още и.д. министър-председателя на Украйна Арсений Яценюк, цитиран от РБК-Украйна.

„След като от руска страна отсъства съгласие за намиране на изход от спора за цената на газа, то въпросът за предплащане не може да бъде част от дневния ред”, подчерта Яценюк./  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

УКРАИНСКА ГАЗОВА СЕКИРА ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди