изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:25 EEST
Ц. ЦОНЕВ ОСЪДИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК    
Ред и сигурностС Решение №95/08.05.2014 г. на Бургаски районен съд се потвърждава присъда №4/14.01.2014 г., постановена от НЧХД №1220/2013 г., с която кметът на Каварна Цонко Цонев осъди общинския съветник и председател на РЗС Каварна - Красимир Кръстев, съобщават от пресцентъра на морското кметство. Оттам допълват, че според решението на съда Кръстев е осъден да заплати на кмета Цонев сумата от 5000 лева за уронване на престижа му.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Следващата стъпка е изваждане на изпълнителен лист от упълномощената и спечелила на две инстанции делото на своя клиент Цонев - адвокат Цецка Тодорова от Варненска адвокатска колегия.
За първи път, в повече от 130-годишната история на ОбС-Каварна, съветник е осъден от кмет на града, заявяват от пресслужлбата, като допълват, че това е петото дело за последните шест години на кмета Цонко Цонев за клевета или обида. Три от делата са приключили с извинение и са прекратени през 2013 г. По друго дело гражданинът Николай Маналов е осъден окончателно да заплати на Ц. Цонев 8000 лв. за причинени неимуществени вреди. Съдебните процеси приключват с настоящото окончателно спечелено дело.
Като интересна подробност от общината допълват, че осъденият Красимир Кръстев е бил клиент на Цонко Цонев във времето, когато е работил като адвокат. Тогава Цонев е спечелил негово дело, водено срещу кмета на общината. Но междувременно до излизане на решението на съда Цонев се кандидатира и печели избори за кмет и вече в качеството му на градоначалник му се налага да изпълни решението на съда - да плати разноски по воденото именно от него като адвокат дело. След този случай, в който Цонев "се е самоосъдил", сега Цонев успя да спечели дело срещу някогашния си клиент, допълват от кметството. НДТ


 


Сходни връзки

Ц. ЦОНЕВ ОСЪДИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди