изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:45 EEST
Фараж взел гласове както от консерватори, така и от лейбъристи    
По света Окончателните резултати се очакват в неделя вечерта, лидерът на ЮКИП обещава „политическо земетресение"

Британската антиевропейска Партия за независимост (ЮКИП) се представи с успех на местните избори в четвъртък, предаде Би Би Си. Те се проведоха паралелно с изборите за Европейски парламент, но резултатите от евровота ще бъдат огласени едва в неделя, когато приключат на изборите във всички държави от ЕС. Партията на Найджъл Фараж отне места както от консерваторите на премиера Дейвид Камерън, така и от опозиционната лейбъристка партия. Партията на Найджъл Фараж отне места както от консерваторите на премиера Дейвид Камерън, така и от опозиционната лейбъристка партия. Според междинни резултати ЮКИП ще имат 83 (според "Гардиън" - 99 места) срещу 16 от предишните избори. Консерваторите имат губят 93, а лейбъристите - 69 места. Либералите също отстъпват, като губят 67 места.

Партията на независимостта (Ukip) на скандалния Найджъл Фараж води в предварителните резултати на европейските избори във Великобритания. Формацията, известна с призивите за излизане на страната от ЕС, бе сочена от социолозите като фаворит на евровота, а лидерът й обяви, че победата ще е „политическо земетресение".

Партията на Фараж се обявява за излизане на Великобритания от Европейския съюз и ограничаване на имигрантите. В местните избори се разпределят общо 4216 места в oбщинските съвети. На евроизборите ще бъдат разпределени 73 места за британски депутати в общо 751-местния Европейски парламент.

Британците гласуваха едновременно и на местни избори, където Ukip също води и изпреварва управляващите консерватори и лейбъристите. Медиите съобщават за висока избирателна активност.

Фараж нашумя с острата си позиция срещу имигрантите от България и Румъния, което се превърна и в негов основен предизборен лозунг - че милиони европейски работници искат да превземат британския трудов пазар. Освен това, Фараж се забърка и в няколко расистки и хомофобски скандала.

Според проучване на общественото мнение, проведено от YouGov, Партията на независимостта е на първо място по популярност, като се подкрепя от 27 на сто от избирателите. Тя е по-напред от опозиционната Лейбъристка партия, която се подкрепя от 26% от анкетираните. Консервативната партия на премиера Дейвид Камерън е едва на трето място с 22 на сто.

Партията на "зелените" се подкрепя от 10 на сто от анкетираните. Влизащите в управляващата коалиция либералдемократи са на пето място с 9% и може изобщо да не влязат в Европейския парламент. Окончателните резултати от изборите за Европейски парламент ще бъдат оповестени в неделя вечерта, когато приключат изборите във всички държави в съюза.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Фараж взел гласове както от консерватори, така и от лейбъристи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди