изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:06 EEST
Путин: В Украйна вече има пълномащабна гражданска война    
По света Кризата в Украйна се е превърнала в пълномащабна гражданска война, заяви руският президент Владимир Путин и обвини Вашингтон, че е подкрепил свалянето на бившия президент Виктор Янукович.

"Украинската криза възникна, защото Янукович отложи споразумението за асоцииране с ЕС. Това беше последвано от преврат, подкрепен от нашите американски приятели, и в резултат на това има хаос и пълномащабна гражданска война", заяви Путин на икономически форум в Санкт Петербург.

Той също така защити анексирането на Кримския полуостров от Русия през март. Политикът подчерта, че това е станало след демократичен вот за независимост и е предотвратило трагедия като ада в пристанищния град Одеса, при който десетки проруски активисти загинаха.

"Колкото до Крим, нашата позиция е ясна. Те гласуваха за, това е неоспорим факт. Ако това не беше направено, щяхме да видим трагедия като тази в други градове. Подобно на Одеса, където 50 души бъда изгорени живи. Мисля, че направихме правилното нещо", каза още руският президент.

Според него проблемите, свързани с Украйна и Крим, са породени от липсата на доверие. Предупреди обаче, че санкциите, които са били насочени срещу Русия заради позицията й по отношение на украинската криза, ще имат „ефект на бумеранг”.

„Нима не е очевидно, че икономическите санкции, които се използват като инструмент за политически натиск, в днешния взаимозависим свят имат ефект на бумеранг и в крайна сметка се отразяват на бизнеса и икономиката на страните, които ги въвеждат”, заяви Путин на форума в Санкт Петербург.

Европейците проявиха снобизъм при консултациите на Украйна с ЕС, като не обсъдиха с Русия дори въпросите на икономическото сътрудничество, каза още руският президент.

„Какво да кажем ние? Че нас не ни засяга ли? Извинете ме, не искам да обида никого, но такъв снобизъм отдавна не съм виждал. С нас просто не разговаряха. Казаха: не е ваша работа”, каза той. „Ние с напълно съвременни дипломатически методи доказвахме, че предложеният документ не отговаря, най-малкото, на нашите руски интереси, имайки предвид тясното сътрудничество с икономиката на Украйна”, допълва Путин.

http://www.trud.bg/

ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/

 


Сходни връзки

Путин: В Украйна вече има пълномащабна гражданска война | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди