изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:37 EEST
ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА ПРОДЪЛЖАВА: Порошенко ще воюва с опълченците, оставя Яценюк за премиер    
По света ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА ПРОДЪЛЖАВА: Порошенко ще воюва с опълченците, оставя Яценюк за премиер


Бившият украински президент Виктор Янукович обяви, че ще уважи резултата от президентските избори, които се състояха в неделя в Украйна, предаде Интерфакс. Янукович обясни, че изборът за президент е направен в най-трудното време за страната и затова ще уважи вота независимо от избирателната активност и избора на украинските граждани.Информационните агенции припомнят, че Порошенко при Янукович също заемаше високи държавни постове.

Бъдещият президент на Украйна Пьотр Порошенко днес заяви още на пресконференция, че няма да остави проруските сепаратисти да превърнат източната част на страната в „Сомалия”. Той обяви, че възнамерява да продължи антитерористичната операция, която бе започната от властите в Киев.

На пресконференция той се обяви за „европейската интеграция” на страната си и разкри намерението си да запази Арсений Яценюк като премиер на Украйна. До две години Украйна ще изпълни всички условия на ЕС и ще получи възможност за членство, изрази увереност Порошенко.

Освен това като най-вероятна дестинация за първото си пътуване като украински президент в чужбина Порошенко посочи Полша, която ще посети на 4 юни.

„Слушаме какво говори Порошенко за отношенията на Украйна с Русия, той определя връзките ни като особено важни. Както нееднократно заявяваше и президентът, ние сме готови на диалог с представителите на Киев, готови сме на диалог с Порошенко”, заяви Лавров по време на пресконференция в Москва.

Порошенко от своя страна заяви, че иска да се срещне с ръководството на Русия през първата половина на юни 2014 г., предаде ИТАР-ТАСС. „Русия е нашият най-голям съсед. Ние с Путин се познаваме”, подчерта той и допълни, че „налагането на мир и стабилност в Източна Украйна е невъзможно без участието на Москва”.
http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА ПРОДЪЛЖАВА: Порошенко ще воюва с опълченците, оставя Яценюк за премиер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди