изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:36 EEST
Подписват договора за Евразийския съюз днес    
По света Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в казахстанската столица Астана, където ще подпише заедно с държавните глави на Беларус и Казахстан – Александър Лукашенко и Нурсултан Назарбаев, договор за създаване на Евразийски икономически съюз, предаде ИТАР-ТАСС.


Предвижда се договорът да влезе в действие от 1 януари 2015 г., когато ще започне да функционира митнически съюз между страните членки. 

Работата по споразумението започна през ноември 2011 г., когато президентите на Русия, Беларус и Казахстан приеха декларация за евразийска икономическа интеграция. 

Следващата стъпка след установяването на митнически съюз се предвижда да бъде създаването на единно икономическо пространство. 

Очаква се Eвразийския съюз да бъде едно от най-големите в света регионални икономически обединения с население над 170 млн. души и общ брутен вътрешен продукт от почти 2,7 трилиона долара. 

Договорът се състои от 28 раздела и 32 приложения и е с общ обем 700 страници. 

По време на посещението на Путин в Казахстан ще бъде подписана и серия други документи, сред които договор за строителство на атомна електроцентрала и за съгласуване на железопътната политика. 

http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Подписват договора за Евразийския съюз днес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди