изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:41 EEST
След 9-часови ожесточени боеве украински граничари се предадоха    
По света Около 400 бойци от т. нар. опълчение на самопровъзгласилата се Луганска народна република обстрелват база на украинската гранична полиция в района на град Луганск, съобщават информационните агенции. Сражението се води вече близо 9 часа.

Според източници от украинските сили за сигурност, сепаратистите обстрелват с автоматични оръжия и гранатомети базата от горните етажи на намиращ се наблизо жилищен блок. Източниците съобщават за 8-9 ранени сред граничарите и пет жертви, както и за осем ранени от страна на сепаратистите.

Бойните действия край Луганск са започнали към 5 часа тази сутрин, след като въоръжени опълченци са се опитали да поемат контрол над военно поделение на граничната служба на Украйна. В боевете се използват както стрелково оръжие, така и миномети и гранатомети. Над града нееднократно са прелитали и украински изтребители. Последният щурм срещу граничната служба е започнал в 7 часа местно време.

Украинските граничари продължават да отблъскват атаките срещу Луганския граничен отряд. Това заяви и.д. президент на Украйна Александър Турчинов. Той отбеляза, че в момента боевете между граничарите и „терористите” в района на Луганск продължават. По думите на Турчинов, граничарите правят всичко възможно за „защитата на границите и пълното прочистване на региона от присъствието на терористи”. Временният украински президент каза още, че граничарите на граничния участък от Городища в Луганска област до Амросиевка в Донецка област работят в много тежки условия. „Фактически те работят на територия, която временно се контролира от терористи. И в тези особено трудни условия водят боеве, защитавайки в същото време границата на страната”, каза той.

Украински граничари са започнали да се предават на народното опълчение на Луганск, съобщава „РИА Новости“, позовавайки се на собствен кореспондент. Към момента 10 граничари, по предварителни данни – резервисти, наскоро мобилизирани, са решили да прекратят съпротивата и да се предадат. На територията на граничното поделение се намират около 150 души.

По-рано украинската националистическа партия „Свобода” предложи във Върховната Рада да бъде взето решение за затварянето на руско-украинската граница и въвеждането на визов режим между страните. По думите ла лидера на „Свобода” Олег Тягнибок, това ще помогне за завършването на антитерористичната операция в Източна Украйна.

В момента между Украйна и Русия съществува безвизов режим, освен това гражданите на двете страни могат да пресичат границата само с вътрешен паспорт. Русия планира да въведе задължителен вход със задграничен паспорт за граждани на страни, които имат безвизов режим с Руската Федерация от 2015 година.  http://www.blitz.bg/

ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В УКРАЙНА - НАКРАТКО С ЛИНКОВЕ ОТ МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/


 


Сходни връзки

След 9-часови ожесточени боеве украински граничари се предадоха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди