изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 18:31 EEST
АГЕНЦИЯ ФОКУС ПРЕДСТАВЯ ДНЕШНИЯ БРОЙ НА В-К НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА    
НовиниДобрич. „157 работни места се разкриват в Каварна”, съобщава другият регионален вестник „Нова добруджанска трибуна”. Нова фабрика за преработка на рапани в Каварна разкрива 157 работни места, е съобщил кметът Цонко Цонев. Вчера е направена първа копка на фабриката, чийто инвеститор е варненска фирма.

Общият размер на инвестицията е 1,5 млн. лв., като 440 061 хил. лв. са съфинансиране по проект, одобрен от Местна инициативна рибарска група "Шабла - Каварна - Балчик“, по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“. „Устройват 8 000 безработни по „Младежка заетост”, съобщава изданието. Одобрена е схемата „Младежка заетост” на новата оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за периода 2014-2020 година, това са съобщили от дирекция „Бюро по труда” в Добрич. Схемата е на обща стойност 35 млн. лв. Схемата „Младежка заетост” ще има две насоки. Едната ще обхване безработните младежи до 29 години, които имат висше или средно професионално образование. Обсъдено е кои неохраняеми плажове да имат водни спасители, съобщава вестникът. В рамките на работна среща, организирана от областния управител Недко Марчев вчера в областна администрация е дискутирано кои неохраняеми плажове на територията на областта да бъдат предложени на тях държавата да осигури водно-спасителни постове. Работното заседание е във връзка с инициативата на министъра на регионалното развитие за обезпечаване с водно-спасителна дейност на обявените за неохраняеми морски плажове през летния сезон.
 


Сходни връзки

АГЕНЦИЯ ФОКУС ПРЕДСТАВЯ ДНЕШНИЯ БРОЙ НА В-К НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди