изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:59 EEST
ДИРЕКТОРКА НА УЧИЛИЩЕ Е ОСЪДЕНА ЗА ПОДПРАВЕНИ ИЗПИТНИ ДОКУМЕНТИ    
Ред и сигурностРайонният съд в Добрич осъди  директорка на основно училище за виновна в това, че от 15 януари до 4 февруари миналата година e преправила официален документ с цел да бъде използван. Според Наказателния кодекс, за такова престъпление, наказанието е лишаване от свобода до три години. По наша информация става въпрос за ОУ „Братя Миладинови“ в с. Черна и директорката му Даниела Станкова. 

Според съдебното решение, тя е фалшифицирала протоколите за резултата от писмен изпит по биология и здравно образование и тест по биология и здравно образование за 8 клас,  писмен изпит по химия и опазване на околната среда и тест по химия и опазване на околната среда 8 клас, от писмен изпит по география и икономика и тест по география и икономика 8 клас, в частта на извършеното оценяване на Р.Р.А. - ученик в самостоятелна форма на обучение.
От мотивите по делото става ясно, че със Заповед от 11.01.2013г. на директора на училището в с. Черна, е определена редовна сесия за въпросния ученик на самостоятелна форма на обучение VIII клас за времето от 14.01.2013 г. до 01.02.2013 г. В предоставените документи от директора на училището относно провеждане на изпитите фигурират имената на двама учители, които не работят в училището в с. Черна. Съдът е установил, че те лично не са проверявали изпитни работи на ученици в самостоятелна форма на обучение от училището. Но, имали разговори с директорката, в които са говорили те да бъдат проверяващи на изпитни работи. Двамата са категорични пред съда, че нищо не са подписвали или проверявали лично. Директорката ги вписала и ги е разписала, но като е изискала първо тяхното съгласие и е проверила изпитните работи на Р.Р.А., според критериите за оценяване на писмените работи, дадени и от специалист. Съгласно заключението на вещото лице по назначената графическа експертиза подписите за резултата от изпитите по трите предмета не са на двамата учители, а ги е разписала директорката.
Съдът е освободил директорката от наказателна отговорност, като й налага административно наказание “глоба” в размер на 1000 лева. Решението подлежи на обжалване или протест пред Добрички окръжен съд.
Потърсихме за коментар  Регионалният инспекторат по образование в Добрич. Директорът му Дариела Вълканкина коментира, че след като присъдата влезе в сила, тъй като тя може да бъде обжалвана, ще бъдат предприети съответните мерки. НДТ


 


Сходни връзки

ДИРЕКТОРКА НА УЧИЛИЩЕ Е ОСЪДЕНА ЗА ПОДПРАВЕНИ ИЗПИТНИ ДОКУМЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди