изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:36 EEST
ФАЛШИВ САЙТ ШОКИРА ЗРЕЛОСТНИЦИ С РЕЗУЛТАТИ ОТ МАТУРИТЕ    
НовиниРодители на зрелостници от Добрич алармираха за фалшив сайт с оценки от зрелостните изпити, които иначе трябва да станат известни до 9 юни.

Децата и родителите им, които са се натъкнали на сайта за резултати от матурите, са силно обезпокоени от ниските оценки, които той показвал срещу въвеждане на лични данни и входящ номер от служебната бележка. Зрелостник, който разчитал на висока оценка, едва бил изкарал тройка, според въпросния сайт. Негови съученици също проверили оценките си във въпросния сайт и били в шок.
Родителите обясниха, че адресът на сайта бил много близък до този, на който Министерството на образованието трябва да изнесе оценките от държавните зрелостни изпити.
От просветното ведомство излязоха със съобщение във връзка със зачестилите обаждания и въпроси на зрелостници, родители и граждани, дали наистина  резултатите от държавните зрелостни изпити  за 2014 г. са обявени на официалната страница на министерството. Затова оттам уточниха, че резултатите от матурите ще са готови до 9 юни 2014 г. и ще бъдат публикувани на електронния адрес http//rezultati.zamaturite.bg. Срещу ЕГН и входящ номер всеки зрелостник ще може да провери оценките си.
Разпространяваната в момента информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката, заявиха от ведомството. Междувременно фалшивият сайт бе свален.
Dnes.bg пък съобщи, че сайтът е бил разработен от абитуриент от София, а оценките, които показвал, били произволно генерирани. Младежът публикувал сайта във Фейсбук група, посветена на матурите. НДТ


 


Сходни връзки

ФАЛШИВ САЙТ ШОКИРА ЗРЕЛОСТНИЦИ С РЕЗУЛТАТИ ОТ МАТУРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди