изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:23 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ КАНИ БРИТАНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ЗА СКЕЙТ ПАРКА    
НовиниИдеята е той да се ползва и от други екстремни спортове и за организиране на състезания от различен мащаб

Община Добрич кани специалисти от Великобритания за изграждането на най-големия в страната скейтпарк, съобщи пред НДТ зам.-кметът Надежда Петкова. Тя допълни, че потвърждение все още не е получено, но се очаква скоро да се финализират договореностите с чуждестранните експерти, които са проектирали и изграждали скейт паркове на световно ниво.
Причината общината да се обърне към специалисти извън страната е, че у нас няма опит в изграждането на скейт паркове на такова равнище, които да удовлетворяват изискванията на скейтърските организации.
Съоръжението е един от основните елементи в проекта на общината за реконструкция и модернизация на градския парк „Св. Георги”, който се реализира по проект, финансиран от оперативна програма „Регионално развитие”.
Скейт паркът, който ще е най-големият у нас, е на площ от 2,3 декара. Той е уникален и с това, че е разположен в езерото в парка. Освен това ще е бетоново съоръжение, а не метална конструкция.
Съобразно изискванията на скейтърските организации, там трябва да има рампи, които да позволяват различна степен на сложност. Според Надежда Петкова, при изграждането на такъв  тип съоръжения трябва да бъдат съобразени видът и гладкостта на бетона, фугите и други технологични изисквания. Поради това Община Добрич е потърсила външни експерти, които са участвали в разработката и изграждането на много сериозни такива в световен мащаб скейт паркове, за да се постигне добър краен резултат. Идеята е съоръжението да се използва за други екстремни спортове,  включително каране на ролкови кънки. Предвижда се в Добрич да се провеждат състезания от различен мащаб. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ КАНИ БРИТАНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ЗА СКЕЙТ ПАРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди