изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:10 EEST
Мидена ферма събори евросанкция в съда    
Ред и сигурност

Безвъзмездната финансова помощ за модернизация на фермата, която се намира край Каварна, е около 800 000 лв. и тя е напълно изплатена. Договорът с оперативната програма е сключен в началото на 2012 г., всички разходи са разплатени на изпълнителя към края на ноември следващата година. Изненадващо обаче той получава уведомление за налагане на финансовата корекция, без да е посочено в какво точно се изразяват разминаванията. Това кара управителя на “Бляк сий шелс” Найден Станев да се обърне към Варненския административен съд с молба да отмени глобата.

По време на самото съдебно заседание става ясно, че наказващият орган не е спазил реда за налагане на финансовата корекция, защото не е описал какви са разминаванията между финансовите документи и реално извършените дейности. “Наистина останах учуден, защото някои материали дори съм ги купувал на по-високи от одобрените цени и този разход е оставал за моя сметка”, обяснява Станев.
Магистратите намират, че липсата на описание на конкретните нарушения прави акта закононесъобразен. Не е задължително мотивите към заповедта за корекция да са описани в нея, но те трябва да присъстват в регистъра на нарушенията по оперативната програма, а там също липсват, се казва в решението на съда.
По непотвърдени данни ИАРА е наложила по едно и също време финансови корекции на няколко бенефициента, изпълняващи проекти по оперативната програма. Това е изненадващо за бранша, защото “Рибарство” не е сред застрашените от спиране програми.

Пред “Труд” Станев обяви, че след реконструкцията с евросредствата мидената ферма е вече най-модерната в страната, на площ около 2000 дка в морето пред Каварна. В момента компанията завършва проектирането на фабрика за преработка на миди. За нейното изграждане ще се търсят средства от следващия програмен период на ЕС. Съоръжението ще има капацитет да обработва продукцията на всички ферми за аквакултури в България.  http://www.trud.bg

СЪВЕТНИЦИ ДАДОХА "ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА" НА ИНВЕСТИЦИЯ ЗА 3 МЛН. ЕВРО

РАЗШИРЯВАТ МИДЕНА ФЕРМА КРАЙ КАВАРНА С ПАРИ ОТ „ОП “РИБАРСТВО”

НОВ ДОГОВОР ЗА БЛИЗО МИЛИОН ПОДПИСА "БЛЕК СИЙ ШЕЛС" ПО ОП "РИБАРСТВО"

БИВШ “МОРСКИ ТЮЛЕН” ГРАДИ КРАЙ КАВАРНА НАЙ-ГОЛЯМАТА МИДЕНА ПЛАНТАЦИЯ В ЕВРОПА

 


Сходни връзки

Мидена ферма събори евросанкция в съда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.38 секунди