изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:01 EEST
„НАШЕ ЛЯТО“ ЗА 11-ТИ ПЪТ ЩЕ РАДВА ДЕЦАТА В ТЕРВЕЛ    
НовиниУтвърдилата се като привлекателна за децата и юношите в Тервел общинска ваканционна програма „Наше лято” и през тази година предлага атрактивни занимания през юли и август. Чрез нея общината цели да предостави на малките, големите и още по-големите деца такава организация на дейностите през свободното им време, че докато се забавляват, да научават и много нови неща.

Проявите са за деца от 6 до 18 години, както за тервелчани, така и за тези, които са на гости на своите близки. Откриването на „Наше лято“ ще се състои на 1 юли от 10 часа до фонтаните, а при дъждовно време - в Кафе-театъра. За удобство на деца и родители, тематичните мероприятия са насрочени за всеки вторник и четвъртък от седмицата, а по специално изготвен график участниците ще могат да плуват в басейна на ЦДГ „Здравец“ Тервел всяка седмица.
За 11-и пореден път през лятото децата ще могат да изявяват своите дарби на художници, певци, танцьори и актьори. Художниците ще рисуват на асфалт в Градския парк на 17 юли. Певците ще пеят на караоке-купон, а танцьорите ще покажат уменията си в Деня на таланта в барчето на общината на 10 юли. За любителите на спорта ще се проведат състезания по  управление на ролери - на 3 юли, по майсторско колоездене - на 8 юли, по футбол - на 31 юли. Гост на 22 юли ще бъде  световният шампион по спортна аеробика Мариян Колев, който ще проведе занимание с децата и ще разговаря с тях. Участниците в програма „Наше лято“ ще гостуват на полицаите, пожарникарите, библиотекарите, които ще ги запознаят със своите професии. Рождениците ще бъдат поздравени в добре познатото детско шоу  „Зодиак“ на 14 август в Кафе-театъра. Градският площад ще бъде завладян от децата на 5 август, когато ще се състои „Парад на хвърчилата“.
За пръв път тази година пикникът ще бъде в с. Полк. Савово, където в разсадника на общината децата ще имат възможност да научат за различни декоративни растения, да се занимават с цветарство, билкарство и да засадят своите цветни лехички.
Новост е и въвеждането на занимания по куклен театър. Актьорите ще могат да играят с кукли-петрушки и ще подготвят куклена пиеса, която ще бъде представена в Заседателната зала на общината на 26 август. При интерес от страна на децата, заниманията по куклен театър могат да продължат и след края на ваканцията.
Най-чаканото събитие и традиционно най-посещавано е детският карнавал, който ще се състои на 21 август от 17 часа до Градския фонтан. И тук присъства нов елемент в програма „Наше лято“. При подготовката на карнавала децата ще могат сами да изработват своите костюми, по график, с помощта на професионален шивач, и да обличат със своите модели кукли-манекени.
Фотографските си умения децата ще могат да представят на организирана изложба на открито под наслов “Победи опасността“. А конкретната тема на фотоизложбата е „Опасните места за игра в град Тервел“. С творбите си децата ще могат да участват и в организираната от Държавната агенция за закрила на детето  кампания „Детската безопасност-споделена отговорност и грижа“, в обявения фотоконкурс „Победи опасността“, чийто краен срок за представяне на снимките е 1 септември.
За най-редовните участници във ваканционна програма „Наше лято“ ще има награда - екскурзия по маршрут Тервел- Шабла- Дуранкулак, която ще се проведе на 28 август.
Дейностите по общинската програма ще бъдат ръководени от  педагози от ОДК „Малкият принц“ с доказан опит. Партньори в осъществяването на някои от мероприятията ще бъдат служители от общинска администрация, членове на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, инспектор от Детска педагогическа стая, служители от РУ „Полиция“, РС „ППБЗН“, читалищни дейци, учители. НДТ


 


Сходни връзки

„НАШЕ ЛЯТО“ ЗА 11-ТИ ПЪТ ЩЕ РАДВА ДЕЦАТА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди