изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:53 EEST
Русия съди високопоставени украински ръководители    
По света

Следственият комитет на Руската федерация /СК/ възбуди наказателно дело срещу губернатора на Днепропетровска област Игор Коломойски и украинския министър на вътрешните работи Арсен Аваков, съобщи пред ИТАР-ТАСС говорителят на СК Владимир Маркин.Те са заподозрени за организиране на убийства, прилагане на забранени средства и методи за водене на война, отвличане на хора и възпрепятстване на законната дейност на журналисти.



"Според версията на следствието вътрешният министър Аваков, съгласувано с украинския бизнесмен Коломойски, назначен за губернатор на Днепропетровска област, и с други лица от ръководството на украинското министерство на отбраната, в периода след 12 април умишлено е действал с цел убийства на граждански лица и е организирал и ръководил войскова операция с участието на членове на Националната гвардия, на партията "Десен сектор" и специалните сили "Днепър", посочва комитетът.

Добавя се, че операцията е била финансирана от Коломойски. В рамките на тази операция при обстрел срещу гладовете Славянск, Краматорск, Донецк, Мариупол и други населени места са вършени убийства на граждански лица с мотив политическа ненавист. Убити са били повече от 100 граждански лица, включително изпълняващи служебните си задължения, посочва още комитетът, цитирайки убийствата на журналистите Игор Корнелюк и Антон Волошин, както и на правозащитника Андрей Миронов и италианския фотокореспондент Андреа Рокели.

Споменава се също за нанесени различни вреди на повече от 200 мирни жители, напълно или частично са разрушени или опожарени повече от 500 жилища, а също обекти на комуналното стопанство, болници, детски и общообразователни учреждения. В резултат на тези действия повече от 50 000 жители на Донецката и Луганската народни републики са били принудени да напуснат жилищата си, подчерта Маркин. /ИТАР-ТАСС
http://news.bgnes.com
 


Сходни връзки

Русия съди високопоставени украински ръководители | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди