изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:27 EEST
Хърватия разнищи Камерун    
СпортХърватия запази шансовете си за класиране на 1/8-финалите на Мондиал 2014, след като в мач от Група „А“ разнищи Камерун за успеха с 4:0. Поражението на „неукротимите лъвове“ означава, че тимът на Фолкер Финке отпада от турнира. Хърватите пък ще имат мач с Мексико, в който ще определят участника в следващата фаза.

Тимът на Нико Ковач откри резултата в 11-ата минута. Ивича Олич получи топката от Иван Перишич пред вратарското поле и без проблем се разписа. На 34 години и 277 дни той стана най-възрастният хърватски футболист с гол на световно първенство, подобрявайки постижението на Нико Ковач, който на Мондиал 2002 се разписа на 34 години и 250 дни.
 
Още в самото начало на второто полувреме Перишич се записа при голмайсторите. Той проби отляво от центъра до наказателното поле и прати топката във вратата на Шарл Итанж. В 61-ата минута Марио Манджукич беше точен с глава след центриране на Даниел Пранич от корнер, а в 73-ата минута нападателят на Байерн вкара втория си гол в мача. Едуардо стреля от наказателното поле, вратарят изби, но топката попадна в краката на Манджукич и той нямаше проблем да я прати в мрежата.
 
Така Хърватия стигна до първата си победа на световно първенство от 12 години. За последно „ватрените“ се наложиха над Италия с 2:1 на 8 юни 2002 г. За Камерун това беше осма поредна загуба на планетарен шампионат.
 
СХЕМИТЕ НА ИГРА
Камерун (4-3-3): Селекционерът Финке запази схемата на игра на тима си от загубата от Мексико в първия мач, но направи промени титулярния състав. Едната промяна беше наложителна заради контузията на лидера Самуел Ето'о и вместо него в предни позиции излезе Венсан Абубакар. Другата смяна беше появата в игра на Жоел Матип вместо Джегуе.
 
Хърватия (4-2-3-1): Нико Ковач се придържа към схемата с четирима защитници и двама дефанзивни халфове. В сравнение с мача с Бразилия, хърватският селекционер направи две промени в стартовия състав. Марио Манджукич се завърна след наказание и зае мястото на Никица Йелавич, а Самир започна срещу Камерун на позицията на Матео Ковачич.
 
КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Решителният момент в мача беше червеният картон на Алекс Сонг малко преди края на първото полувреме. Играчът на Барселона удари Олич в гърба с лакът и остави „неукротимите лъвове“ без един от най-опитните си играчи. Това обърка играта на дефанзивната част на Камерун и през второто полувреме африканците получиха три гола.
 
СЪДИЯТА
Педро Проенса затвърди репутацията си на един от най-добрите рефери в Европа и света. Той не се поколеба да покаже директен червен картон на Сонг, въпреки че нарушението му стана в средата на терена.
 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА ПО МИНУТИ
- ТУК
ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "А" - ТУК

http://www.blitz.bg

0:1 Ивица Олич (11)
, 0:2 Иван Перишич (48), 0:3 Марио Манджукич (61), 0:4 Марио Манджукич (73)
 
СЪСТАВИ
16.Шарл Итанж
2.Беноа Асу Екото
3.Никола Н'Кулу
6.Алекс Сонг
8.Бенжамен Муканджо
10.Венсан Абубакар
(70-15.Пиер Уебо)
13.Ерик-Максим Чупо-Мотинг
(75-20.Едгар Сали)
14.Орелиан Шеджу
(46-5.Дани Нункеу)
17.Стефан Мбиа
18.Ейонг Ено
21.Жоел Матип
ХЪРВАТИЯ
1.Стипе Плетикоса
3.Даниел Пранич
4.Иван Перишич
(78-4.Анте Ребич)
5.Ведран Чорлука
6.Деян Ловрен
7.Иван Ракитич
10.Лука Модрич
11.Дарио Сърна
17.Марио Манджукич
18.Ивица Олич
(69-22.Едуардо)
19.Самир
(72-Матео Ковачич)
Червен картон: Алекс Сонг (39) Жълти картони: Едуардо
2_066.jpg
Град:
Манаус
Стадион
"Арена Амазония"
Капацитет:
42 374 места
2_07.jpgСъдия:
Педро Проенса (Пор)
Асистенти:
Бертино Миранда (Пор) и
Жозе Триго (Пор)
Четвърти съдия:
Валтер Лопес (Гватемала)
 


Сходни връзки

Хърватия разнищи Камерун | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди